Baile Seiche – Odorheiu Secuiesc

bai termale obiective turistice judetul harghita

 

>Baile Seiche

In imediata vecinatate a Odorheiului Secuiesc, pe drumul ce leaga acest oras de Sovata, se gaseste una dintre cele mai cunoscute asezari in intregul Tinut Secuiesc: Baile Seiche. Renumele acestei zone de agrement se datoreaza frumusetii peisajelor naturale, faimoaselor porti secuiesti de lemn, dar si izvoarelor de ape minerale curative, care fac din Baile Seiche o destinatie de vacanta preferata de numerosi turisti din orasele invecinate si nu numai.

Album foto Baile Seiche

Harta zonala Baile Seiche – Odorheiu Secuiesc

Descriere Baile Seiche

Se pare ca istoria Bailor Seiche a inceput prin anul 1766, cand apele minerale din zona au fost descoperite de un simplu pastor, care a observat de asemenea efectul curativ al acestora. Dupa ce o perioada indelungata apa era depozitata si transportata in oras in ulcioare, pentru a putea fi folosita, baile au fost amenajate conform standardelor vremii incepand cu anul 1871, de catre un cunoscut scriitor, istoric si etnograf, Orban Balazs, inmormantat, dupa propria sa dorinta, in acest loc. In cinstea sa a fost ridicat si un complex incantator, un muzeu in aer liber, alcatuit din cateva porti specific secuiesti si o statuie memoriala. De asemenea, aici are loc si Festivalul Folcloric Seiche, o manifestare ce starneste interesul a numerosi turisti prin aspectele traditionale prezentate, specifice populatiei autentice sasesti.

In prezent, Baile Seiche sunt practic alcatuite din trei izvoare minerale, fiecare cu proprietatile sale benefice. Apele Izvorului Seiche, bogate in dioxid de carbon si dioxid de carbon sunt folosite pentru tratarea afectiunilor digestive, cele ale Izvorului Orban Balazs sunt sulfuroase, sodice si carbogazoase, fiind folosite pentru tratarea afectiunilor bilei, dar si a celor digestive, iar Izvorul al Treilea are o apa alcalina si carbogazoasa. Apele de aici sunt renumite in special in tratarea ranilor si a afectiunilor dermatologice, iar celor ce vin la Baile Seiche pentru efectele benefice ale izvoarelor le stau la dispozitie o piscina si 11 cazi in care se pot face bai calde.

In ceea ce priveste posibilitatile de cazare, turistii ce viziteaza aceasta zona pot opta pentru pensiunile sau casutele de vacanta ridicate de-a lungul timpului pe valea Paraului Seiche, sau pot opta pentru o cazare in Odorheiul Secuiesc.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>