Biserica de lemn din Valisoara

biserica biserici lacas de cult obiective turistice judetul hunedoara

 

Biserica de lemn din Valisoara

Biserica de lemn din Valisoara figureaza pe lista monumentelor istorice si este situata in localitatea Balsa, judetul Hunedoara, la aproximativ 5 km de localitatea Almasu Mic de Munte.

Album foto Biserica de lemn din Valisoara

Harta zonala Biserica de lemn din Valisoara

Descriere Biserica de lemn din Valisoara

Biserica de lemn din Valisoara are hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril si a fost ridicata in secolul al XVIII-lea, mai exact in anul 1785. Anul construirii lacasului de cult este daltuit in cadrul intrarii in naos, cadru ce contine patru randuri de chenare, cu motivul franghiei, al crucilor piezise, al dintelui de lup si motivul frunzei de iedera.

Lacasul de cult a fost construit in stilul unei nave dreptunghiulare, cu o absida rasariteana decrosata, cu cinci laturi. Peretii au dimensiuni impresionante si sunt acoperiti cu picturi murale. Clopotnita este din lemn, inalta, supla si foisorul este pe doua nivele.

Biserica de lemn din Valisoara reprezinta un monument de arhitectura religioasa romaneasca, dar se afla intr-o stare avansata de degradare.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Pesterile din Cheile Glodului, Biserica de lemn din Bunesti, Biserica Buna Vestire din Almasu Mare, Biserica ortodoxa din Poiana, Biserica de lemn din Almasu Mic de Munte, Rezervatia Naturala Cheile Madei si Rezervatia Naturala Cheile Cibului.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>