Biserica Dragomirna Mica

biserici dragomirna obiective turistice judetul suceava

 

Biserica Dragomirna Mica

Biserica Dragomirna Mica este situata intr-o zona pitoreasca a judetului Suceava, la marginea Padurii Dragomirna, in Satul Mitocu Dragomirnei, in interiorul complexului monahal al Manastirii Dragomirna, fiind un lacas de cult inscris pe lista monumentelor istorice din judet. Bisericuta a fost ridicata pe locul unui vechi schit de lemn, de catre Anastasie Crimca, in anul 1602, asa cum reiese din pisania inscriptionata la intrarea in lacas.

Album foto Manastirea Dragomirna Mica

Harta zonala Manastirea Dragomirna Mica

Descriere Manastirea Dragomirna Mica

Primul lacas sfant a luat nastere in acest spatiu prin secolul al XVI-lea, atunci cand o obste de calugari s-a retras in zona linistita al vechiului Sat Dragomiresti. Pe acest loc, a fost ridicata mai tarziu Biserica Dragomirna, Calugarul Anastasie inchinandu-i acestui lacas Hramul Sfintii Enoh, Ilie si Ioan Evanghelistul.

Micuta biserica de aici a fost ridicata dupa o arhitectura in forma de nava, fiind o constructie mica, asezata, cu pridvor deschis. Datorita dimensiunilor sale reduse, biserica este alcatuita, pe langa pridvor, doar din naos si altar, pronaosul lipsind.

Dupa ridicarea bisericii mari de la Dragomirna, spatiul ce inconjoara biserica mica a fost transformat in cimitir. Aici se gasesc pietre de mormant ce dateaza de secole intregi, inscriptionate in limba slavona, ce apartin calugarilor ce au slujit prin aceste parti ale Moldovei, la Manastirea Sucevita sau Manastirea Putna.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>