Biserica fortificata Mesendorf

biserici lacas de cult obiective turistice judetul brasov

 

Biserica fortificata Mesendorf

In minunata zona a Transilvaniei, in mijlocul peisajelor superbe, a satelor pitoresti si a locurilor imbogatite de istoria pe care o poarta, intalnim case traditionale si biserici fortificate care au fost conservate in stare aproape perfecta. Una din aceste biserici este si Biserica fortificata Mesendorf.

Album foto Biserica fortificata Mesendorf

Harta zonala Biserica fortificata Mesendorf

Descriere Biserica fortificata Mesendorf

Situata in judetul Brasov, a fost pastrata in forma ei medievala. Acest important obiectiv turistic a fost construit in secolul XIV. Initial a fost construita in stil romanic, pentru ca mai apoi stilul goticului timpuriu sa puna stapanire pe aceasta. Inca se mai regasesc elemente care subliniaza stilul romanic al constuctiei, precum portalul de vest si cateva elemente arhitectonice.

Biserica are o structura deosebita, tavanul este casetat, balcoanele sunt pictate cu motive traditionale sasesi, iar ferestrele au fost create in stilul gotic. Vechea galerie din lemn inca este pastrata in stare buna. In anul 1653 a fost amplasat altarul poliptic cu patru panouri. Pe acesta sunt ilustrate scene ale Patimilor lui Iisus, dar sunt conturate si chipurile celor patru evanghelisti. In zidul sudic exista o inscriptie ce specifica faptul ca restaurarea fortificatiei a avut loc in jurul anului 1701.

In turnul din vest se gaseste o galerie care poate fi vizitata, iar fortareata bisericii are o poarta cu turn, care, in momentul fortificatiei, a fost dublata cu alt zid de aparare. Siguranta pe care biserica o oferea era data si de contraforturile prezente la altar si la nava. Biserica a fost inconjurata de un plan poligonal neregulat, iar in sud-est si sud-vest este intarita cu turnuri de aparare cu trei etaje.

Biserica Mesendorf este una din putinele biserici ce prezinta un zwinger, constructie specifica arhitecturii fortificate. Biserica prezinta un spatiu ingust intre exteriorul zidului principal si alt zid mai scund. Zwinger-ul are un important rol de obstacol in calea posibililor invadatori.

Aflata intr-o localitate aproape izolata, Mesendorf, Biserica fortificata Mesendorf reprezinta unul din obiectivele turistice din judetul Brasov care merita cu prisosinta vizitat.

Cei care trec prin localitatea Mesendorf au posibilitatea de a vizita in imprejurimi obiective precum Biserica evanghelica Viscri, un ansamblu format din biserica si incinta fortificata, Biserica fortificata Bunesti, Biserica fortificata din Roades sau Biserica fortificata din Crit.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>