Biserica Italiana – Bucuresti

biserici bucuresti lacas de cult

 

Biserica Italiana

Una din cele mai frumoase biserici ce poate fi gasita in Bucuresti este Biserica Italiana. Pozitionata central, pe Bulevardul Magheru, Biserica Italiana se impune prin solemnitate si caracterul deosebit al picturilor din interiorul acesteia. In lacasul de cult sunt organizate atat slujbe in limba polona, italiana, dar si romana, fiecare comunitate religioasa avadu-si preotul sau. Biserica este recunoscuta si pentru celebrele concerte de orga, muzica baroca sau renascentista ce sunt tinute aici.

Album foto Biserica Italiana

Harta zonala Biserica Italiana – Bucuresti

Descriere Biserica Italiana

Cei doi arhtecti care au realizat planurile constructiei sunt Mario Stoppa si Giuseppe Tirabosch. Cladirea a fost construita dupa modelul Bisericii Santa Maria Delle Grazzie din Milano, biserica ce a fost ridicata in vechiul stil lombard. Acesta a fost si scopul pentru a realiza o astfel de biserica, sa reproduca stilul si atmosfera bisericilor italiene. A fost o perioada in care accesul in biserica era interzis, si anume intre anii 1952 si 1968. Din anul 1989 aceasta a inceput sa fie deschisa, insa doar de cinci ori pe ani, cand se oficiau slujbe pentru demnitarii italieni. Dupa acest an, lacasul de cult a fost declarat parohie teritoriala si a fost deschisa publicului ce astazi are posibilitatea de a participa la slujbe si liturghii.

Comunitatea italiana din Bucuresti si-a inceput dezvoltarea la inceputul secolului trecut, cand Regele Carol I a incurajat venirea in tara celor aflati in tarile apusene.

In anul 1915 s-au inceput lucrarile la constructie, iar in 1916 aceasta a fost sfintita de arhiepiscopul Raymond Netzhammer. Constructia este formata din biserica, turnul clopotnita si locuinta ridicata pentru personal, avand un etaj si fiind ridicata in stil neoromanic cu elemente renascentiste.

Biserica a fost declarata monument istoric. Interiorul este de asemenea organizat in stil romanic, iar picturile cu ingeri impresioneaza prin profesionalismul cu care au fost lucrate.

In centrul bisericii se poate observa cupola cu forma octogonala, impodobita cu picturi si vitralii. Spatiul dintre altar si naos este impodobita cu o pictura ce infatiseaza cateva biserici foarte importante din Italia. Clopotele bisericii cantaresc peste 2000 de kilograme. Trunchiul pe care se inalta masa bisericii este realizat din lemn, iar pe fundalul corului se afla mozaicul din ceramica, mozaic ce il infatiseaza pe Iisus Christos. Hramul biserici, Schimbarea la Fata a Mantuitorului se celebreaza anual in data de 6 august. Impresionanta cladire si-a mostenit aspectul actual abia in anii 30 ai secolului al XX-lea, cand bulevardul pe care este situata a fost largit si marginit de locuinte, banci si cladiri inalte.

Bucurestiul are o larga paleta de manastiri si biserici prin care credinciosii trebuie sa treaca macar o data. Printre acestea enumeram Biserica Sfantul Silvestru, Catedrala Patriarhala, Catedrala Sfantul Iosif sau Sinagoga Mare.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>