Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului – Deva

harta lacas de cult lacase de cult obiectiv religios obiective turistice judetul hunedoara

 

Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului

Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului este un lacas de cult ortodox construit recent pe un teren donat de catre primaria Municipiului Deva in anul 1990, fiind situata pe strada Maresal Averescu din Piata Operei a orasului Deva, judetul Hunedoara, Transilvania, localizata in apropierea Statuii Ecvestre a Regelui Decebal si a Casei de Cultura Dragan Muntean.

Album foto Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului – Deva

Harta zonala Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului – Deva

Descriere Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului – Deva

Lucrarile de construire a Bisericii Ortodoxe cu hramul Adormirea Maicii Domnului au inceput in anul 1994, dar in prezent se afla in faza finala de constructie. Acest edificiu monumental a fost proiectat avand planul unei cruci grecesti, prevazut cu o cupola centrala impunatoare ce este incadrata in mijlocul celor patru clopotnite cu terminatii octagonale si despartite intre ele prin tot atatea semicupole laterale. Biserica detine trei intrari principale aflate pe laturile de sud, de vest si de nord si are o capacitate de aproximativ 2.000 de locuri.

In anul 2007, Parintele Episcop Timotei a sfintit cele cinci clopote ale bisericii, cel mai mare clopot are aproximativ 3.000 de kilograme, iar cel mai mic 250 de kilograme si au fost turnate in orasul Innsbruk din Austria in anul 2005.

Din anul 2000, la subsolul bisericii functioneaza o capela, iar la finalizarea lucrarilor, impunatorul lacas de cult va deveni catedrala episcopala.

Alte cateva obiective ce merita cu siguranta vizitate in zona Devei sunt Cetatea Devei, Busturile Martirilor Horea, Closca si Crisan, Biserica Catolica Sfantul Anton de Padova, Casa Memoriala Doctor Petru Groza si Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>