Cabana Babele – Muntii Bucegi

cabane cabane montane cabane turistice muntii bucegi obiective turistice diverse

 

Cabana Babele

Pe Platoul Bucegi, sub Varful Babele, se gaseste Cabana Babele, principala baza turistica a Muntilor Bucegi, aici intalnindu-se drumurile principale. Monumentele naturii Babele, alaturi de Sfinx se afla in apropierea cabanei si reprezinta atractii in plus, cabana fiind mereu populata. In sezonul rece Cabana Babele este baza pentru practicarea schiului.

Album foto Cabana Babele – Muntii Bucegi

Harta zonala Cabana Babele – Muntii Bucegi


Descriere Cabana Babele – Muntii Bucegi

La Cabana Babele se poate ajunge din Busteni, accesand poteca insemnata cu triunghi albastru care conduce spre vaile Urlatoarea Mica si Urlatoarea Mare ajungand foarte aproape de Cantonul Jepilor. Mai departe se urmeaza poteca marcata rosu care duce la Varful Ciocarlia care se inalta pana la 2025 de metri, loc din care porneste drumul insemnat cu banda galbena ce conduce la Cabana Babele intr-un traseu de aproximativ 5 ore. Drumul BusteniCantonul Jepi este recomandat sa fie accesat doar pe perioada verii.

De asemenea, se poate ajunge aici de la Busteni urmand drumul insemnat cu cruce albastra pe Valea Caraimanului (Valea Jepilor), pe la Cabana Caraiman , altitudine 2025 metri, pana la Cabana Babele. Traseu recomandat doar vara, aproximativ 4 ore. Drumul traverseaza o rezervatie stiintifica si se poate parcurge doar cu autorizatie de la Comisia Monumentelor Naturii.

De la Sinaia se merge pana la Hotelul Alpin Cota 1400 apoi traseu marcat cu banda rosie pe la Cabana Valea cu Brazi, altitudine 1510 metri, Piatra Turcului, Valea Zgarburei pana la Cabana Varful cu Dor, altitudine 1885 metri. De aici, traseu marcat cu banda galbena, paralel cu linia de telefon, pe la Cabana Piatra Arsa, altitudin 1950 metri pana la Cabana Babele, aproximativ 5 ore.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>