Cabana Diham – Muntii Bucegi

cabane cabane montane cabane turistice muntii bucegi obiective turistice diverse

 

Cabana Diham

Aflata in Muntii Bucegi, la marginea poienii de la Magura Cenusie, Cabana Diham s-a consolidat intr-o importanta baza turistica. Cabana Diham reprezinta un loc excelent pentru odihna fiind totodata un punct de plecare pentru foarte multe excursii in aceasta zona, sau chiar excursii mai dificile si mai indepartate spre abruptul din partea de nord a Bucegilor. Iarna, cabana Diham este folosita drept baza pentru practicarea schiului de fond.

Album foto Cabana Diham – Muntii Bucegi

Harta zonala Cabana Diham – Muntii Bucegi


Descriere Cabana Diham – Muntii Bucegi

Cabana Diham prezinta drumuri de acces din:

–  Busteni (alt. 883 m)

Poteca este semnalizata cu triunghi albastru, trecand prin Caminul Alpin (alt. 925 m), ajungand la Cabana Gura Dihamului, aflata la altitudinea de 987 metri, urmand apoi un drum pana la Cabana Diham. Durata traseului este de aproximativ durata 3 – 4 ore;

Pot fi accesate si potectile care sunt marcate cu banda triunghi rosu, ce conduc la cabanele Malaesti si Poiana Izvoarelor, ajungand pana in Pichetul Rosu. De aici, se poate cobori pe poteca marcata cu punct rosu care conduce la Cabana Diham, traseu ce dureaza aproximativ 3 – 4 ore.

Predeal (alt. 1040 m)

Drumul este reprezentat de poteca marcata rosu, care trece prin Valea Leucii si Valea Iadului, ajungand sub Pichetul Surpat, mergand mai departe spre la Cabana Diham in aproximativ 3 ore. Marcajul acestui traseu porneste de la gura Vaii Risnoavei.

Cel de-al doilea traseu este marcat cu banda de culoare albastra ce porneste de pe Muchia Clabucetul Baiului, conducand spre Pichetul Surpat, punct in care se continua pe drumul de mai sus.

Un alt traseu este soseaua ce leaga Predeal de Rasnov, ajungand la Sipote dupa o distanta de 5 km, de unde porneste drumul marcat cu punct rosu spre Cabana Diham. Intregul traseu poate fi parcurs in 2 – 3 ore.

Azuga (alt. 895 m)

Se poate accesa poteca marcata cu galben, ce trece pe sub Virful Clabucetul Baiului, de la altitudinea de 1441 metri, in aproximativ 3 ore.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>