Cabana Gura Diham – Busteni

busteni cabane cabane montane cabane turistice gura diham obiective turistice judetul prahova

 

Cabana Gura Diham

Printre cele mai cunoscute cabane ale Muntilor Bucegi se numara si Cabana Gura Diham, amplasata intr-o pitoreasca zona a judetului Prahova, in masivul cunoscut sub numele de Muntii Dihamului, la o altitudine de aproximativ 982 metri, foarte aproape de Statiunea Busteni.

Album foto Cabana Gura Diham

Harta zonala Cabana Gura Diham – Busteni

Descriere Cabana Gura Diham

La inceputurile sale, din momentul in care a fost ridicata, in anul 1910, Cabana Gura Diham a functionat ca un han, fiind situata pe acele vremuri foarte aproape de granita spatiului romanesc cu fostul teritoriu al Austro-Ungariei. Abia dupa Al Doilea Razboi Mondial, Gura Diham a devenit cabana turistica. Alte doua corpuri noi au fost ridicate aici in anul 1987, dupa care, cabana a fost renovata integral in 2006.

In prezent, Cabana Gura Diham este deschisa pe toata perioada anului, in functie de sezon fiind organizate aici diverse activitati, precum concursuri de sah, table, paint-ball, seri cu foc de tabara sau plimbari prin imprejurimi cu sania trasa de cai. Pe langa turistii obisnuiti sositi aici, cabana poate gazdui si diverse evenimente, precum aniversari, botezuri, petreceri private, teambuilding-uri, workshop-uri sau intruniri de afaceri. Sala de conferinte de care dispune cabana are o capacitate de 80 de locuri, fiind modern amenajata si fiind dotata cu laptop, video proiector si conexiune la internet. A fost de curand infiintat la Gura Diham un mic centru spa, cu sauna, cada cu hidromasaj, sala de fitness si masaj. Cabana Gura Diham dispune si de un restaurant, in care domneste o superba atmosfera rustica. Amenajat pe trei nivele, restaurantul cabanei insumeaza 300 de locuri, dintre care 250 se gasesc in salonul pentru fumatori, iar 50 in cel pentru nefumatori. Din atmosfera rustica fac parte bineinteles si nelipsitele preparate si bauturi traditionale specific romanesti, dintre care se fac remarcate de fiecare data meniurile vanatoresti sau palinca, visinata, afinata si murata.

Accesul catre Gura Diham se realizeaza foarte usor din Busteni, pe Valea Cerbului, cabana reprezentand un punct de plecare in traseele montane ce duc spre Varful Diham, Poiana Izvoarelor, Varful Omu sau Platoul Bucegi, unde se gasesc unele dintre cele mai reprezentative atractii ale acestei grupe montane: Babele si Sfinxul. De asemenea, pe traseul marcat cu triunghi albastru, ce porneste din Busteni si trece pe la Cabana Gura Diham si se continua pe Saua Baiului, se poate ajunge si la Cabana Diham, amplasata la altitudinea de 1320 metri.

Alte obiective turistice reprezentative ce pot fi vizitate in aceasta zona ar fi Castelul Peles, Muzeul Cinegetic Posada, Cetatea Rasnov, Castelul Bran, sau, de ce nu, intregul Culoar Rucar – Bran, ce ofera de-a lungul intregii sale desfasurari peisaje naturale incantatoare.

Prezentare video Cabana Gura Diham


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>