Cabana Muntii Parang – Ranca Locatie clasificata la 3 margarete

3 margarete cazare in oltenia cazare judetul gorj cazare pensiune cazare pensiune 3 margarete cazare ranca cazare transalpina pensiune in ranca pensiune pe transalpina

 

Cabana Muntii Parang - Ranca

Cabana Muntii Parang este o cabana noua data in folosinta la inceputul anului 2009 situata pe Cornesul Mare la o altitudine de peste 1700 m.

Capacitate de cazare:
5
5

Album foto Cabana Muntii Parang – Ranca

Facilitati cazare Cabana Muntii Parang – Ranca


Harta zonala Cabana Muntii Parang – Ranca

Descriere Cabana Muntii Parang – Ranca
Cabana are zece camere, toate duble (doua paturi simple sau un pat matrimonial), dotate cu baie proprie, televizor, balcon cu vedere panoramica.
Cabana are o suprafata de 1000 mp si mai contine sala de mese cu 24 locuri, bucatarie, terasa, sauna, living.
Este interzis accesul cu animale, iar in camere nu se fumeaza.

Despre zona Parang-Ranca
Statiunea Ranca este situata la altitudinea de 1600 m, fiind in plina dezvoltare, partiile de schi fiind amplasate pe Muntele Cornesu, avand diferite grade de dificultate. Zapada abundenta de pe parcursul anului, precum si frumusetile naturale ale locului au facut din aceasta statiune un important punct de reper al turismului regional.
La Ranca se gasesc doua partii. Una de nivel mediu si una pentru incepatori, aceasta din urma fiind dotata si cu instalatie de nocturna.
Privelistea, absolut magnifica, zapada multa si aerul de munte reprezinta o atractie pentru schiori, care in fiecare week-end iau cu asalt localitatea gorjeana.
Muntii Parang sunt cei mai stancosi din grupa muntilor cuprinsi in spatiul dintre Jiu, Strei si Olt. De la 2519 m altitudine ei domina zarile Gorjului si ale Valcii si se compara cu puternicele cetati ale Retezatului.
Parangul are piscuri ce parca sfarteaza norii, asa cum sunt Carja, Mandra, Stoienita, Setea Mare, Mohorul; el mai adaposteste lacuri glaciare cu ape curate ca lacrima: Rosiile, Calcescu, Mija, Lacul Verde, etc.
Tot pe domeniul binecuvantat al Parangului se formeaza apele bogate si limpezi ale Lotrului, Gilordului si Jiului rasaritean; alte bogatii ale masivului fiind padurile nesfarsite, vegetatia din poieni si de pe golurile alpine, precum si fauna.

Contact
Telefon: 0374.005.333
Mobil: 0748.429.537
Email: claudiucring@gmail.com


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Ghergut Paul
    2012-04-02
    10:59:01

    am fost odata la Ranca,ce mai ,e superb tare acolo ,o priveliste fenomenala ,recomand cu placere.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>