Cabana Padina

cabane cabane montane cabane turistice muntii bucegi obiective turistice diverse obiective turistice judetul prahova

 

Cabana Padina

Undeva in inima Bucegilor, pe Platoul Padina, o pitoreasca vale depresionara inconjurata de creste montane semete, foarte bine impadurite,  este deschisa pentru turisti pe toata perioada anului Cabana Padina.

Album foto Cabana Padina

Harta zonala Cabana Padina

Cabana Padina a fost ridicata in anul 1952, fiind amplasata la o altitudine de aproximativ 1550 metri, pe cursul superior al Ialomitei, in poiana denumita Padina Strungii, dupa Muntele Coltii Strungii la poalele caruia se gaseste. Indiferent de sezon, cabana isi asteapta turistii cu locuri de cazare in camere de cate patru, sase si zece locuri,la care se mai adauga si cele de la mansarda cabanei. De asemenea, cabana este deservita de curent electric si apa curenta, beneficiind chiar si de un restaurant, cu preturi accesibile.

Accesul catre aceasta zona a Bucegilor se realizeaza foarte usor, existand doua variante foarte cunoscute: fie urmand traseul unui drum ce trece pe la Cabana Cuibul Dorului, Saua Dichiu, prin Platoul Zanoaga, apoi pe langa Lacul Bolboci, ajungand in cele din urma la cabana, fie pe ruta Moroeni Platoul Zanoaga Bolboci Padina, accesibil si pe durata iernii. In acest loc se poate ajunge de asemenea si pe traseele montane marcate, dinspre Sinaia sau Busteni.

Pentru turistii ce vor sa evite agitatia de pe cunoscuta Vale a Prahovei, Padina pare sa fie alternativa perfecta. Aer curat, peisaje naturale de vis si multa liniste! Acestea sunt ingredientele care fac din aceasta zona o destinatie de vacanta din ce in ce mai indragita.  Platoul Padina gazduieste si unul dintre cele mai indragite evenimente de catre iubitorii muntelui: Padina Fest. Acest festival reuneste an de an, in fiecare vara, turisti ce au in comun trei mari pasiuni: muzica, muntele si aventura. In cadrul natural deosebit al Platoului Padina, se desfasoara pe durata a cinci zile diverse activitati, de tot soiul: de la escaladari pe stancile montane din imprejurimi, pana la concerte ce reunesc unele dintre cele mai cunoscute trupe de muzica buna.

In ceea ce priveste atractiile turistice ce pot fi vizitate in imprejurimi, merita a fi mentionate Pestera Ialomitei, Cheile Coteanu, Manastirea Pestera, Cheile Tatarului, Platoul Zanoaga cu Cheile Zanoagei, Lacul Scropoasa, sau, mai sus, deja renumitele atractii-simbol de pe Platoul Bucegi: Babele si Sfinxul.

Prezentare video Cabana Padina


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>