Cabana Podragu – Muntii Fagaras

cabane cabane montane cabane turistice carpatii meridionali muntii fagaras obiective turistice diverse

 

 

Cabana Podragu

Situata in Muntii Fagaras langa Lacul Podragu, Cabana Podragu se afla pe o vale glaciara limitata la est de Muchia Tarita, iar la vest de Muchia Piscul Podragului, aceasta fiind singura cabana la o altitudine atat de mare, respectiv 2136 metri.

Album foto Cabana Podragu – Muntii Fagaras

Harta zonala Cabana Podragu – Muntii Fagaras

Descriere Cabana Podragu – Muntii Fagaras

Pentru a ajunge la Cabana Podragu este necesar sa mergem in localitatea Arpasul de Jos situata pe DN 1 la kilometrul 267, apoi prin Arpasul de Sus, iar de aici pana la cabana Arpasul Mare trebuie sa urmam drumul pietruit cu o lungime de 13 km. Mai departe, urmam drumul forestier de pe Valea Arpasului pana la Paraul Banului, aproximativ 3 km.

Ultimul tronson al traseului il constituie o poteca ce este marcata cu un triunghi rosu, la capatul acesteia aflandu-se Cabana Podragu. Dat fiind gradul mare de dificultate al drumului, cabana este inchisa pe timp de iarna, accesul fiind recomandat doar alpinistilor. In timpul verii insa, drumul nu pune foarte multe probleme.

Dotarile cabanei permit 70 de locuri de cazare, vizitatorii bucurandu-se de sala de mese, bucatarie si grupuri sanitare.

In josul vaii se gaseste Cabana Turnuri, la o altitudine de 1520 m.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>