Canionul Sapte Scari – Muntii Piatra Mare

atractii naturale canion muntii piatra mare

 

Canionul Sapte Scari

Cheile Sapte Scari, aflate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, sunt situate la altitudinea medie de 980 metri, la mica distanta de Valea Timisului, pe cursul paraului Sapte Scari, afluentul de stanga al Vaii Sipoaie. Cheile Sapte Scari reprezinta cele mai masice si spectaculoase chei de pe tot teritoriul Masivului Piatra Mare.

Album foto Canionul Sapte Scari – Muntii Piatra Mare

Harta zonala Canionul Sapte Scari – Muntii Piatra Mare


Descriere Canionul Sapte Scari – Muntii Piatra Mare

Canionul Sapte Scari se intinde pe lungimea de 160 metri, avand o diferenta de nivel de 58 metri. Cascada de aici are sapte scari. Cea dintai treapta a cascadei de jos in sus masoara inaltimea de 8 metri, fiind urmata de alte sase scari. Cea mai mare treapta are mai mult de 35 de metri inaltime.

Cele sapte cascade sunt rezultatul epigenezei accelerate, care a adus cu sine adancirea in conglomerate cretacice, formand calcarele jurasice ale paraului.

Cele sapte cascade prezinta marmite la baza. Evolutiile de aici au avut loc pe o retea de falii diaclaza, oferind posibilitatea aparitiei de tuburi de presiune, care au pastrat marmitele etajate.

Traseul este destul de accesibil de parcurs, insa trebuie acordata mare atentie scarilor, care sunt alunecoase din cauza apei. Este recomandat un echipament de protectie, vremea din aceasta zona fiind instabila.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>