Casa cu Arcade

casa obiectiv istoric obiective turistice judetul covasna

 

Casa cu Arcade

Casa cu Arcade din Sfantu GheorgheCovasna este un important monument istoric si arhitectural, construita in stil clasic si se gaseste in Piata Libertatii a municipiului Sfantu Gheorghe, judetul Covasna, Transilvania.

Album foto Statiunea Biborteni

Harta zonala Statiunea Biborteni

Descriere Statiunea Biborteni

Casa Cu Arcade din Sfantu Gheorghe a fost construita in anul 1812, ca fiind o garnizoana pentru graniceri. Cladirea a fost construita pe locul unei alte case, care avea acelasi rol, dar nu era indeajuns de mare pentru nevoile granicerilor. Casa veche a fost construita in anul 1764, atunci cand imparateasa Maria Tereza a introdus pentru secui serviciul graniceresc obligatoriu si astfel municipiul Sfantu Gheorghe devenise resedinta comandamentului regimentului de husari. Casa cu Arcade are o importanta istorica datorita celor doi revolutionari in razboiul din 1848, Francisc Bartalis si Jozsef Varadi, care au fost adusi aici inaintea executarii lor.

Stilul clasic al cladirii scoate in evidenta fatada principala, precum si arcadele care se sprijina pe patru stalpi, cu sectiunea patrata.

Casa cu arcade a gazduit Arhivele Statului din cadrul sectiei judetene Covasna din a doua jumatate a secolului al XX-lea si pana in anul 2003, iar din anul 2011 casa a fost data in folosinta Asociatiei artistilor Plastici din Covasna si mai multor ONG-uri din oras. Salile de la subsol cuprind colectii de fotografie, ilustratii si obiecte de arta plastic, iar sala cea mare de la etaj este folosita pentru expozitii si evenimente ce tin de arta.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Biserica Reformata, Lacul de agrement Padureni, Galeria de arta Gyarfas Jeno si Catedrala ortodoxa din Sfantu Gheorghe.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>