Casa cu Mozaic Aurit – Arad

mozaic obiective turistice judetul arad

 

Casa cu Mozaic Aurit

Casa cu Mozaic Aurit este una dintre cele mai frumoase cladiri monument istoric situate pe Strada Elena Ghiba-Birta, la nr.18 din municipiul Arad, judetul Arad, Crisana.

Album foto Casa cu Mozaic Aurit

Harta zonala Casa cu Mozaic Aurit

Descriere Casa cu Mozaic Aurit

Casa cu Mozaic Aurit a fost construita in anul 1911, in stilul architectural secession, la comanda lui Nachtnebel Odon, un instarit om al Aradului si proiectat de catre arhitectul Tabacovici Emil. Cladirea mai este cunoscuta si drept Monumentul cu cofrete multe, deoarece contine patru cofrete instalate pe fatada, de catre compania de gaze din localitate. Odata cu instalarea cofretelor, arhitectura cladirii s-a deteriorat.

Casa cu Mozaic Aurit este unica in Arad, datorita mozaicului cu flori si pasari, realizat pe fond auriu sau verde, cu o feroneriei decorata cu elemente floral-vegetale, iar lemnul existent pe fatada cladirii este sculptat.

In prezent Casa cu Mozaic adaposteste locuinte familiare la etajele superioare, iar la parter este amenanjat un magazin alimentar si se afla intr-un stadiu avansat de degradare.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Casa cu Ghiulele, Casa cu Lacat, Palatul Andrenyi, Cazinoul Aradean, Catedrala Ortodoxa Romana Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, Palatul Szantay Lajos, Cetatea Aradului, Cladirea Colegiului Moise Nicoara, Statuia Sfantului Florian, Muzeul Cofetariei, Catedrala Romano – Catolica, Turnul de Apa, Arcul de Triumf, Sinagoga Neologa, Complexul Muzeal Arad si Biblioteca A. D. Xenopol.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>