Cascada Apa Spanzurata

cascada cascade chei obiective turistice judetul valcea

 

Cascada Apa Spanzurata

Cascada Apa Spanzurata este situata la aproximativ 10 km de la intrarea in Cheile Latoritei (aflate in partea de sud a Muntilor Latorita si in partea de nord a Muntilor Capatanii, langa lacul de acumulare Petrimanu), la 6 km de localitatea Ciungetu, judetul Valcea.

Album foto Cascada Apa Spanzurata

Harta zonala Cascada Apa Spanzurata

Descriere Cascada Apa Spanzurata

Accesul catre Cheile Latoritei se face pe Valea Oltului pana la Brezoi, apoi la stanga catre drumul care duce la Statiunea Voineasa, dupa aproximativ 30 km se paraseste drumul luand-o la stanga catre Ciungetu (aici se afla si hidrocentrala Ciunget–Lotru), apoi drumul continua spre Lacul Petrimanu ajungand la Cheile Latoritei.

Cascada Apa Spanzurata are o inaltime de 35 m, situata mai exact, pe paraul Turcinu Mare, in versantul drept al Vaii Latoritei si este prezentata ca un firicel de apa curgand ca o lacrima pe o stanca de calcar cristalin. Apele au fost captate si dirijate impreuna cu ale altor paraie spre Lacul de acumulare Vidra.

Zona fiind plina de vegetatie luxurianta se recomanda vizitarea cascadei intre lunile Mai – Octombrie, deoarece in perioada anotimpului rece, apa inghetata nu mai ofera imaginea de cascada.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Lacul de acumulare Petrimanu, Cascada Moara Dracilor din Muntii Latoritei, Lacul de acumulare Galbenu, Piatra Fetii, Rezervatia naturala Iezerul Latoritei, Cheile Latoritei, Pestera Laptelui, Hidrocentrala Ciunget – Lotru si Biserica de lemn din Ciungetu.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>