Cascada Balea – Muntii Fagaras

atractii naturale cascada cascada balea cascade muntii fagaras obiective turistice judetul sibiu transfagarasan

 

Cascada Balea

Cascada Balea se situeaza in Muntii Fagarasului, intre varfurile Moldoveanu si Negoiu, la o altitudine de 1234 metri. Se gaseste la distanta de 9 km fata de Lacul Glaciar Balea.

Album foto Cascada Balea

Harta zonala Cascada Balea – Muntii Fagaras

Descriere Cascada Balea

Avand o cadere de 60 de metri, Cascada Balea este considerata cea mai mare cascada in trepte din Romania, marcand treapta inferioara a Circului Glaciar Balea.

Pentru a ajunge la acest spectacol natural, se parcurge Transfagarasanul, sosea spectaculoasa care traverseaza Muntii Fagaras, cei mai inalti munti din tara noastra, drumul ce leaga Muntenia de Transilvania, pana la Cabana Balea Cascada, urmand apoi traseul marcat cu punct rosu. Drumul pana la cascada dureaza aproximativ 50 de minute. Este un drum cu o dificultate scazuta, ce ofera peisaje de vis, privelistea asupra uneia din cele mai frumoase zone din tara.

Cascada Balea, cunoscuta si sub denumirea de Urlatoarea Balei este locul ideal pentru iubitorii de sporturi montane, dar si pentru cei care isi doresc un concediu in mijlocul naturii.

Turistii care vor sa innopteze in aceasta in zona se pot caza la Cabana Balea Cascada. Un obiectiv turistic extrem de interesant din zona Balea poate fi vizitat pe perioada iernii, Hotelul de Gheata, ce a fost ridicat in anul 2006 pe malul Lacului Balea.

Prezentare video Cascada Balea


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Diana
    2012-09-29
    08:52:53

    superb loc, avem o tara minunata

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>