Cascada Bigar – Banat

atractii naturale cascada bigar izbucul bigar muntii aninei obiective turistice judetul caras severin

 

Cascada Bigar

Cascada Bigar se numara printre cele mai deosebite atractii naturale ale judetului Caras Severin, fiind declarata rezervatie naturala de tip mixt. Cunoscuta si sub numele de Izvorul Bigar sau Izbucul Bigar, aceasta incantatoare cadere de apa este apreciata pentru frumusetea sa nu numai in tara, ci si peste hotare, fiind inclusa de catre publicatiile internationale in topul celor mai frumoase astfel de atractii naturale, alaturi de alte cascade cunoscute din intreaga lume.

Album foto Cascada Bigar

Harta zonala Cascada Bigar

Descriere Cascada Bigar

Izbucul Bigar este amplasat intr-un cadru natural ce se bucura de un mare potential turistic, pe suprafata Parcului National Cheile Nerei – Beusnita, la o distanta de aproximativ 12 km de Localitatea Bozovici. Peisajul este impresionant, apa tasnind cu putere de la o altitudine de aproximativ 200 metri, imprastiiindu-se apoi in siroaie ce curg pe o stanca acoperita cu muschi si varsandu-se in Raul Minis, ce isi poarta mai departe cursul printre relieful stancos, dand nastere Cheilor Minisului.

In imediata apropierea cascadei se gaseste si Popasul Paralela 45, un loc perfect de odihna pentru turistii porniti la drum, denumita astfel datorita faptului ca pe aici trece Paralela 45, cu ajutorul careia este determinata pozitia tarii noastre pe glob. De pe podul din lemn amenajat aici se poate admira in toata splendoarea sa frumoasa cadere de apa. Mai departe, cei ce viziteaza aceste locuri, pot inainta pe Cheile Minisului, spre Valea Almajului, alte locuri cu peisaje la fel de frumoase.

In zona Parcului National Cheile Nerei pot vi vizitate si alte atractii turistice incantatoare ale regiunii, precum Lacul Dracului sau Lacul Ochiul Beiului, doua lacuri carstice, ce impresioneaza prin culoarea intensa a apei si prin salbaticia peisajelor ce le inconjoara,specifice Muntilor Locvei si Muntilor Aninei, ale caror masive se intind pe aceasta suprafata.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. mircea
    2013-08-07
    16:01:05

    superb peisajul,merita vazut.Apropo,linga izbuc exista si o pestera daca va intereseaza

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>