Cascada Bucias

atractii naturale cascada cascade cascade din moldova obiective turistice judetul bacau

 

Cascada Bucias

Cascada Bucias este situata in cadrul Rezervatiei naturale Bucias, in apropriere de Manastirea Casin, la 25 de km de Orasul Onesti. Cascada este formata pe cursul Paraului Bucias afluent al Raului Casin. Are o inaltime de aproximativ 15 metri si este cea mai mare cadere naturala de apa din judetul Bacau.

Album foto Cascada Bucias

Harta zonala Cascada Bucias

Descriere Cascada Bucias

Paraul Bucias da nastere Cascadei Bucias, o superba cascada in trepte. Acelasi parau in amonte creaza o alta cascada, mai putin cunoscuta, denumita Cascada Fata Moarta. In aceasta zona s-a instalat natural capra neagra, specie protejata si una dintre cele mai valoroase din fauna tarii noastre. In apropiere, se afla Schitul Bucias si Pastravaria Intarcatoarea.

Drumul spre cascada se face pornind din satul Scutaru, situat la aproximativ cinci kilometri de Manastirea Casin. De la sat se ajunge la Cabana Bucias, urmand drumul forestier timp de o ora, iar de aici, mai este o distanta ce poate fi parcursa intr-o jumatate de ora pentru a intalni Cascada Bucias.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>