Cascada Caraiman – Muntii Bucegi

atractii naturale cascada cascade cascade din muntenia muntii bucegi obiective turistice judetul prahova

 

Cascada Caraiman

Cascada Caraiman este una dinte cele mai spectaculoase caderi de apa intalnite pe suprafata Muntilor Bucegi, fiind situata pe versantul care se opune traseului turistic marcat ce trece prin Valea Jepilor, cunoscuta si sub numele de Valea Caraiman.

Album foto Cascada Caraiman

Harta zonala Cascada Caraiman – Muntii Bucegi


Descriere Cascada Caraiman

Localizata pe Valea Jepilor, intre Muntele Jepii Mici si Muntele Caraiman, cascada este un adevarat monument natural, putand fi surprinsa in toata splendoarea ei la inceputul primaverii, atunci cand cantitatea de apa este semnificativa, mai ales dupa topirea zapezilor.

Din punctul in care se afla cascada se poate urca spre Cabana Caraiman, aflata la altitudinea de 2.025 metri, loc de unde se deschide o priveliste spectaculoasa asupra intregii vai si asupra Statiunii Busteni.

De aici, iubitorii de drumetii pot porni inspre Platoul Bucegilor, spre cunoscutele formatiuni carstice Babele si Sfinxul sau spre Crucea Caraiman.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>