Cascada Covatari – Runcu

atractii naturale cascada cascade cascade din maramures sapanta

 

Cascada Covatari

Cascada Covatari sau Cascada Runcu cum mai este cunoscuta in popor, se aflta in bazinul hidrografic al Raului Sapanta, pe drumul Paraului Runc, afluent de partea dreapta. Cascada a fost formata in sectorul de defileu, zona in care apa cade printr-o strunga intalta de aproximativ 20 de metri.

Harta zonala Cascada Covatari  – Runcu

Descriere Cascada Covatari

Spectacolul natural poate fi admirat atat de sus, cat si de la baza, loc in care aerul este puternic imbogatit cu vapori care au rezultat din caderile masive. Accesul la cascada poate fi facut de la localitatea Sapanta cu masina doar pana intr-un anumit punct, dar si de la Cheile Tatarului sau Cabana Agris.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Bicu
    2012-05-08
    12:03:16

    Foarte slabe informaţii.Am fost de 1Mai la Izvoare pentru a escalada vârful Pleşca însă nici urmă de indicatoare.Aveţi în Maramureş atâtea locuri frumoase dar care sunt greu de găsit căci nu aveţi voluntari inimoşi care să se ocupe de aceste trasee aşa cum se găsesc în alţi munţi.Pe acest site apare cascada Covătari care seamănă cu cascada Cailor iar pe harta voastră este poziţionată lângă Săpânţa, ceea ce nu cred că este poziţia corectă.Cel ce a postat-o n-are habar de orientare.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>