Cascada Duruitoarea – Ceahlau

atractii naturale cascada cascade ceahlau

 

Cascada Duruitoarea

Cascada Duruitoarea, aflata in Masivul Ceahlau, in punctul cunoscut drept Duruitoarea, la altitudinea de 1.270 metri, s-a format pe Paraul Rupturii, parau ce porneste din golul alpin, varsandu-se in Valea Schitului,  ajungand apoi in Lacul Bicaz.

Album foto Cascada Duruitoarea – Ceahlau

Harta zonala Cascada Duruitoarea – Ceahlau


Descriere Cascada Duruitoarea – Ceahlau

Cascada Duruitoarea se lauda cu o cadere impresionanta de apa, atingand aproximativ 25-30 metri inaltime pe fiecare cadere de apa.

Cascada Duruitoarea este cea mai vizitata atractie turistica de pe teritoriul Parcului National Ceahlau, putand fi accesata pe traseul marcat cu rosu, care ajunge de la Cabana Dochia, trecand prin Statiunea Durau. Intregul traseu se desfasoara pe o lungime de 7,5 km, avand o diferenta de nivel de 950m, si poate fi parcurs in aproximativ 4–5 ore.

Se crede ca numele de Cascada Duruitoarea provine de la zgomotul produs de caderea de apa de la o inaltime de aproximativ 100 de metri.

Zgomotul atinge cel mai puternic volum pe vreme ploiasa, moment in care debitul paraului Rupturii creste.

La baza cascadei se observa scara realizata din lemn pe care se poate urca aproximativ 30m pana la platforma ce sectioneaza cascada in doua coloane diferite de apa.

Pe cel dintai prag, apele au sapat numeroase marmite fluviale, cea de-a doua parte rasfirand apa deasupra stincii, de la inaltimea de 5 metri.

Pasionatii de alpinism vad in Cascada Duruitoarea una din cele mai frumoase si mai zgomotoase creatii naturale.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>