Cascada Lolaia – Muntii Retezat

atractii naturale cascada cascade cascade din transilvania muntii retezat obiective turistice judetul hunedoara

 

Cascada Lolaia

Cascada Lolaia este una dintre numeroasele atractii naturale de pe suprafata Muntilor Retezat. Aceasta este situata in partea nordica a Parcului National Retezat, la o altitudine ce masoara aproximativ 1050 metri.

Album foto Cascada Lolaia

Harta zonala Cascada Lolaia – Retezat

Descriere Cascada Lolaia

Cascada s-a format pe raul Lolaia, un afluent al Jiului de Est, dand un farmec aparte peisajului salbatic in care a luat nastere.

Accesul catre acest obiectiv se poate realiza pe tot parcursul anului, prin punctul de acces numit Cirnic, loc prin care patrund in interiorul parcului aproape 90% dintre toti cei care il viziteaza. Din Carnic pana la locul unde s-a format cascada se ajunge pe jos, in aproximativ 20 minute. Turistilor mai experimentati le mai este pusa la dispozitie o cale de a ajunge la cascada, reprezentata de traseul marcat Calea Lupilor, un traseu mai dificil ce dureaza in jur de 11 ore si strabate intreg parcul de la sud la nord, de la Cheile Butii la Cirnic. Pana la cascada se merge pe o panta destul de inclinata, poteca fiind recent amenajata cu trepte si balustrade din lemn.

Se mai pot vizita in interiorul Parcului National Retezat si lacuri glaciare renumite precum Lacul Bucura, cel mai intins lac glaciar din tara sau Lacul Zanoaga, cel mai adanc lac glaciar din Romania, Lacul Stanisoara sau Lacul Galesu. Turistilor care viziteaza Parcul National din Retezat li se ofera, de asemenea, un vast teritoriu cu aspecte originale, mai rar intalnite in complexitatea lor in alti munti din Romania. Sunt cuprinse aici etaje de vegetatie diverse, de la cele mai joase, pana la etajele alpine, unde conditiile de viata ale plantelor si animalelor sunt unele speciale.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. boros teodora
    2014-05-20
    09:41:46

    am fost superb loc

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>