Cascada Lotrisor – Parcul National Cozia

atractii naturale cascada cascade cascade din oltenia muntii capatanii obiective turistice judetul valcea parcul national cozia

 

Cascada Lotrisor

Cascada Lotrisor se afla in Parcul National Cozia, in partea central sudica a Carpatilor Meridionali (Muntii Capatanii), pe Valea Lotrisor, la o altitudine de 485 – 515 metri.

Album foto Cascada Lotrisor

Harta zonala Cascada Lotrisor – Parcul National Cozia

Descriere Cascada Lotrisor

Din Statiunea Caciulata se merge prin Defileul Oltului aproximativ 5 km, imediat dupa Motelul Lotrisor undeva pe stanga, se zareste panoul ce anunta Cascada Lotrisor, de aici sunt aproximativ 2 km de drum forestier, care poate fi parcurs si cu masina.

Pesajul superb este intregit de caderea ametioare a apei de la aproximativ 30 metri si de stancile golase printre care apa si-a stabilit propriul traseu.

Cascada Lotrisorului este realizata de mana omului, prin anii 1970 – 1971 si a fost necesara datorita necesitatii construirii drumului forestier de pe Valea Lotrisorului. Apa paraului a fost deviata cu circa 500 – 600 metri mai sus, printr-un tunel sapat in stanca.  Se poate ajunge chiar langa cascada, urcand o poteca. Cand apa este scazuta, se poate merge in amonte, chiar prin tunel, de unde se coboara la nivelul drumului forestier.

Prezentare video Cascada Lotrisor


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 4

 
 1. Balanescu Cristina
  2017-10-16
  18:00:39

  Am fost , si am fost fascinata de un peisaj minunat , de linistea si de murmurul apei ce curge prin stanci.Este un loc minunat .

   
 2. Gabi Marius
  2013-08-06
  08:46:59

  Zona superba,cascada la fel,dar ce cauta valcenii cu gratarele acolo.... dar astia sunt oameni din Romania trebuie sa lase gunoaie peste tot....pacat

   
 3. rocxana
  2012-10-22
  20:32:44

  Am fost cu multi ani in urma si mi-a placut f. mult

   
 4. State Nicolae
  2012-08-05
  08:40:00

  Zona e frumoasa din defileu pana la cascada si merita vazut , mai ales pe jos.
  Peisajul este superb !

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>