Cascada Misina

atractii naturale cascade obiective turistice judetul vrancea

 

Cascada Misina


Cascada Misina se afla in bazinul superior al Paraului Misina, din localitatea Nistoresti, judetul Vrancea. Este o rezervatie naturala mixta care se intinde pe suprafata de 183,5 ha. Rezervatia din Carpatii Orientali este de tip hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj.

Album foto Cascada Misina

Harta zonala Cascada Misina – Focsani

Descriere Cascada Misina

Caderea de apa masoara aproximativ 12 metri. Peisajul unic ce s-a format aici se datoreaza proceselor tectonice care au avut loc in trecut. Cascada se afla in inima unui peisaj feeric, unde se observa mai multe tipuri de habitate, precum paduri de fag si fanete montane. Flora si fauna sunt tipice Subcarpatilor de Curbura.
Formatiunile care domina aceasta zona sunt Culmea Misinei, Plaiul Intarcatoarea si Culmea Fagetu Rotund in partea de vest. Din aceste culmi care delimiteaza bazinul Misinei superioare se desprind alte culmi, de dimensiuni mai reduse, care se indreapta spre zona unde este situata cascada, realizand astfel un adevarat spectacol natural prin peisagistica data de relieful puternic framantat. In rezervatia de la Misina se afla 122 de specii de plante, asemanatoare celor din ariile protejata din vecinatate.
Pentru a accesa rezervatia Cascada Misina, turistii pot parcurge drumul judetean Dj 205D, urmat de DC 78 pana in Valea Neagra. Apoi se continua pe drumul forestier care trece prin valea paraului Balosu, iar apoi prin valea Misinei. La sfarsitul acestui drum forestier pot fi urmate potecile pentru a ajunge la Varful Zboina Frumoasa, varf cu altitudinea de 1657 metri. De aici pot fi admirate adevaratele minunatii naturale din zona.
In estul rezervatiei se observa Culmea Boului, atingand altitudinea de 1287 metri, intersectandu-se cu albia Paraului Coada Calului. In limita de vest intersectia se face cu albia Paraului Fagetu Rotund.

O alta arie protejata la care se poate ajunge luand ca punct de plecare Cascada Misina este Parcul National Putna-Vrancea, care a fost realizat in scopul protejarii ariei naturale din aceasta zona, dar si conservarea ei.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>