Cascada Pruncea – Casoca

atractii naturale cascada cascade obiective turistice judetul buzau

 

Cascada Pruncea - Casoca

Cascada Pruncea, cea mai frumoasa cascada din judetul Buzau, este situata in Masivul Podul Calului, la aproximativ 10 km de Barajul Siriu. Impresionanta cadere de apa surprinde prin peisajul in care este localizata, linistea, frumusetea sa de neegalat si natura din aceste locuri, care parca nu a fost niciodata atinsa.

Album foto Cascada Pruncea – Casoca

Harta zonala Cascada Pruncea – Casoca

Descriere Cascada Pruncea – Casoca

Cascada se prezinta ca o cadere de apa ce masoara 17 metri, situata pe Raul Casoca, fiind astfel cunoscuta si drept Cascada Casoca. Potrivit legendei, in partea stanga a cascadei exista o deschizatura ce reprezinta locul unde s-a ascuns haiducul Gheorghelas, un fost pandur ce apartinea de oastea lui Tudor Vladimirescu, care, in perioada 1821 – 1827 a fost cel ce a stapanit peste aceste tinuturi. An de an, pe 1 iunie, locuitorii din Gura Teghii il sarbatoresc pe haiducul Gheorghelas.

In inima naturii, intalnim o salbaticie de o frumusete nemasurabila. Aici, unde pacea si linistea descriu perfect aceste locuri, isi fac aparitia si animalele salbatice.
Desi este aflata intr-o zona izolata, ajungandu-se mai greu aici, cascada este locul ideal pentru o evadare din cotidian si din aglomeratia urbana. Pentru a ajunge la Cascada Pruncea se poate accesa DN 10, dinspre Buzau spre Brasov, trecand de orasul Nehoiu. Se urmeaza cursul Raului Casoca, pana inainte de a ajunge la Barajul Siriu . Dupa aproximativ 2 km, turistii pot parcurge drumul si pe jos, coborarea spre cascada facandu-se inainte de podul din aceasta zona.

Turistii care aleg sa ia ca punct de plecare Cascada Pruncea, pot ajunge la Rezervatia naturala Culmile Siriului, dar si in orasele Ramnicu Sarat sau Brasov.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>