Cascada Sipote – Transilvania

atractii naturale cascada cascade cascade din transilvania

 

Cascada Sipote

Cascada Sipote, renumita si dupa numele Cascada de travertin Sipote, este situata in Muntii Trascaului, in judetul Alba.

Album foto Cascada Sipote – Transilvania

Harta zonala Cascada Sipote – Transilvania

Descriere Cascada Sipote – Transilvania

Cascada Sipote este de fapt un fenomen carstic complex ce include mai multe elemente, printre care un bazin de colectare a apei, care se intinde pe Platoul Bedeleu, alaturi de un parau cu lungimea de 800 de metri, numeroase cascade care au inaltimi de pana la 15 metri si trei izbucuri aflate la 400 de metri in josul stancii. Pe langa acestea, aici se gasesc si numeroase bazine formate prin depuneri de calcare si gururi de travertin.

Cascada este localizata in Muntii Trascaului, pe Valea Ariesului, la 2 km distanta de comuna Salciua. Ultima parte a insiruirii de cascade poate fi remarcata inca de pe drumul national 75 aflat la trecerea peste linia ferata a Mocanitei.

Pentru a ajunge la Cascada Sipote se poate pleca din centrul comunei Salciua, parcurgand 2 km pe soseaua spre Huda lui Papara pana la Valea Morilor de unde drumul se continua cu o poteca marcata cu triunghi rosu ce conduce spre Platoul Podirei, pana la Poiana La Sipote.  De asemenea, o alta cale de acces este de la Huda lui Papara, pe poteca marcata pe sub abruptul Bedeleului. Acest traseu se parcurge in aproximativ 2 ore.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>