Cascada Urzicii – Parcul National Cozia

atractii naturale carpatii meridionali cascada cascade muntii cozia obiective turistice judetul valcea parcul national cozia

 

Cascada Urzicii

Muntii Cozia, mentionati ca frumusete de marele istoric grec Herodot, concentreaza cea mai mare diversitate si densitate de microforme de relief dezvoltate pe substraturi cristaline si calcaroase, din judetul Valcea. Aceste microforme de relief au fost botezate de catre pastori cu nume sugestive cum ar fi Cascada Urzicii cunoscuta si sub denumirea de Cascada Gardului, denumire capatata de la specialisti, datorita asezarii sale pe Paraul Gardului.

Album foto Cascada Urzicii – Parcul National Cozia

Harta zonala Cascada Urzicii – Parcul National Cozia

Descriere Cascada Urzicii – Parcul National Cozia

Cascada Urzicii sau Cascada Gardului s-a format pe pragul de piatra inalt si vertical dintre Coltul Mic al Foarfecii si capatul vestic al masivului Fruntea Oii, la o altitudine de 830 metri fata de baza ei inferioara, in Parcul National Cozia.

Peisajul de aici este pitoresc datorita caderii mirifice a apei de la aproximativ 18 metri si a stancilor golase printre care apa si-a stabilit propriul traseu.

Salvamotistii recomanda o atentie sporita in aceasta zona la vipere, fiind zona preferata a viperelor cu corn, si nu recomanda traversarea cascadei in amonte fara un echipament adecvat, avand un grad mare dificultate.

La cascada se poate ajunge pe un traseu marcat, de aproximativ 20-30 minute, de la Manastirea Stanisoara.

Ca urmare a pozitiei pe care o ocupa in apropiere de Valea Oltului, imprejurimile Cascadei Urzicii ofera o multime de obiective turistice, aflate la distanta foarte mica de aceasta zona, printre care amintim: Manastirea Stanisoara, Manastirea Cozia, Manastirea Turnu, Manastirea Ostrov si unele dintre cele mai importante statiuni balneoclimaterice: Statiunea Calimanesti sau Statiunea Caciulata.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>