Castelul Apaffy – Dumbraveni

castele castele din transilvania obiective turistice judetul sibiu

 

Castelul Apaffy

Situat la 20 de km est de Medias, in lunca Tarnavei Mari, Castelul Apaffy din Dumbraveni a fost construit in secolul al XVI lea de catre membrii familiei Apaffy. Desi a suferit numeroase modificari de-a lungul anilor, Castelul Apaffy isi pastreaza pana in zilele de astazi maretia care l-a facut celebru.

Album foto Castelul Apaffy

Harta zonala Castelul Apaffy – Dumbraveni

Descriere Castelul Apaffy

Stilul in care a fost ridicat Castelul Apaffy este cel specific Renasterii. In anul 1552, an in care a inceput formarea domeniului cetatii Dumbraveni, feudalul Grigore Apaffy, prefect al Judetului Dobica in momentul respectiv, a construit castelul cetate.

In anul 1562, in urma razboaielor secuilor castelul a fost grav avariat, fapt care a determinat nevoia de refacere si intarire a constructiei prin noile bastioane care au fost construite. In vremurile de glorie ale castelului, intrarea era protejata de un sant de apa si de un zid cu bastioane. Protectia celorlalte trei laturi ale constructiei era asigurata de lacul ce inconjura zona.

Prefectul comitatului Cetatea Balta si-a mutat sediul oficial la Castelul Apaffy din Dumbraveni in anul 1590. Incepand cu acest an, constructia a devenit principalul demeniu din aceasta zona. Au fost pastrate pana astazi fragmente care aduc aminte de maretia vremurilor de altadata. Singurele decoratii ale castelului care nu au fost pierdute sunt leul care decora o fatada, bazele coloanelor si ancadramentul renascentist ce impodobea fereastra.

Castelul Apaffy face parte din Colectia Muzeala a Armenilor Transilvaneni, colectie infiintata in anul 2010 prin proiectul Actiuni de Regenerare a Comunitatii Armene din Dumbraveni.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>