Castelul Kálnoky – Covasna

castele castele din transilvania

 

Castelul Kalnoky

Castelul Kalnoky se aflta in Miclosoara. Constructia acestuia a pornit in anii 1500, cand avea rol de conac de vanatoare. Acesta se facea remarcat prin numeroase elemente ce apartineau perioadei renascentiste, cum ar fi picturile de pe pereti. Pentru o perioada de aproximativ 50 de ani, castelul a fost abandonat.

Album foto Castelul Kálnoky

Harta zonala Castelul Kálnoky – Covasna

Descriere Castelul Kálnoky

In prezent, constructia este in curs de renovare. Familia este recunoscuta in istoria Transilvaniei, aceasta avand radacini in perioada medievala.

S-a spus ca un membru al familiei Kalnoky ar fi salvat viata regelui Ungariei in timpul unei vanatori. Potrivit acestei povesti, regele l-a inobilat si i-a oferit secuiului mosia de la Miclosoara. Stema familiei prezinta si acum emblema ursului de la al carui atac a fost salvat regele Ungariei.

Familia Kalnoky a fost atestata pentru prima data in estul Transilvaniei, in anul 1252. Familia este reprezentata de personalitati precum Gustav Kalnoky von Korospatak, cunoscut ca diplomat al autro-ungar in Viena. Acesta a fost nevoit sa paraseasca Ardealul dupa ce s-a nascut fiul acestuia si dupa venirea comunismului.

Generatia a ajuns la numarul 25, fiind reprezentata de contele Tibor Kalnoky de Korospatak, care s-a intors din Occident dupa 50 de ani. Acesta si-a trait viata in tari precum Germania, Franta si Olanda.

Acesta si-a recuperat proprietatea abia in 1999, dupa ce timp de opt ani a fost in procese cu statul roman. Artistocratul a gasit o modalitate prin care sa poata intretine castelul, turismul rural ecologic.

Zona Covasnei ofera numeroase obiective demne de vizitat, precum Cetatea Zanelor, Balta Dracului sau Planul Inclinat.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>