Cetatea Salsovia – Mahmudia

cetati cetati din dobrogea mahmudia obiective turistice judetul tulcea

 

Cetatea Salsovia

Amplasata intr-un cadru natural pitoresc de pe malurile Dunarii, in zona Localitatii Mahmudia, Cetatea Salsovia este un loc incarcat de istorie, fiind unul dintre cele mai cunoscute vestigii arheologice din regiunea judetului Tulcea.

Album foto Cetatea Salsovia

Harta zonala Cetatea Salsovia – Mahmudia

Descriere Cetatea Salsovia

Locuita inca de pe vremea epocii bronzului si perioada elenistica, dupa cum atesta cercetarile arheologice desfasurate aici, zona in care se gasesc in prezent ruinele cetatii a avut un bogat trecut istoric. Cel mai vechi document care face referire la Salsovia este un epigraf, cunoscut drept “Diploma militara din vremea lui Nerva, in care se mentioneaza de asemenea si prezenta unei unitati de cavalerie in incinta acestei fortificatii. Se pare ca cetatea a servit si in perioada secolelor III- IV ca sediu militar, fiind distrusa si refacuta in mai multe randuri. Ruinele acestei vechi cetati au inceput sa fie relocuite incepand cu perioada feudala, pastrandu-si continuitatea, conform izvoarelor istorice, pana spre sfarsitul secolului al XI-lea.

Ruinele situate la aproximativ 60 km de Orasul Tulcea si 8 km de Localitatea Bestepe au o mare insemnatate istorica, amintind de dominatia Imperiului Bizantin asupra acestei zone. Amplasata pe un promontoriu de pe malul Bratului Sulina, cetatea a jucat pe vremea imparatilor Luciniu si Iulian Apostatul ai imperiului romano bizantin rolul de Centru de Cult al Soarelui.

Intreaga localitate, cat si imprejurimile sale ofera posibilitatea unei dezvoltari durabile din punct de vedere agroturistic. Ca activitate preferata de cei ce viziteaza aceasta zona se remarca in special practicarea pescuitului. Ca si puncte de atractie turistica, in afara de pitorescul peisajului al Deltei Dunarii, asezonat cu fauna specifica locurilor si ospitalitatea localnicilor se remarca Pestera Tunel si Lacul Razim.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>