Cheile Carasului – Muntii Aninei

atractii naturale chei cheile carasului muntii aninei parcul national semenic

 

Cheile Carasului

Muntii Aninei gazduiesc cu mandrie Cheile Carasului. Acestea se afla intre confluenta dintre paraul Comarnic cu Carasul si comuna Carasova.

Album foto Cheile Carasului – Muntii Aninei

Harta zonala Cheile Carasului – Muntii Aninei


Descriere Cheile Carasului – Muntii Aninei

In cadrul Parcul National Semenic – Cheile Carasului Cheile Carasului se considera a fi rezervatie naturala.

Raul Caras intretaie cheile, fapt care a datorat macinarea pietrei calcaroase pe o distanta de aproximativ 19 kilometri. In urma fenomenului a rezultat o panorama minunata, fiind considerat unul din cele frumoase peisaje de acest gen din tara. Tot datorita apei s-au format numeroase pesteri in zona.

Cheile Carasului ocupa locul al doilea in tara din punct de vedere al lungimii. Au fost comparate de nenumarate ori cu canioanele.

Cheile au o adancime de 200 m si o lungime de 19 km (din care aproximativ 10 km vizitabili) si sunt remarcabile datorita versantilor cu pereti calcarosi, vegetatiei abundente, grohotisurilor, izvoarelor carstice, precum si datorita celor peste 500 de pesteri si avene (cateva exemple edificatoare, in acest sens, sunt Pestera Tolosu, situata la intrarea in Cheile Carasului, Pestera Racovita, cunoscuta pentru formatiunile stalactitice si stalagmitice spectaculoase, si Pestera Liliecilor a carei intrare are un contur similar cu cel al continentului african).

Accesul se face cu mijloace auto, pe drumul judetean ResitaAnina, pana in dreptul localitatii Carasova. La intrarea in localitate se coboara sub viaduct si se urmeaza poteca marcata pe versantul stang al raului Caras.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>