Cheile Cetii

atractii naturale chei obiective turistice judetul alba

 

Cheile Cetii

Situata in judetul Alba, apartinand de localitatea Intregalde, Piatra Cetii a fost declarata zona de interes national.

Album foto Cheile Cetii

Harta zonala Cheile Cetii

Descriere Cheile Cetii

Zona se intinde pe suprafata de 75 de hectare, in partea de vest a Muntilor Trascaului, teritoriu pe care se pot intalni numeroase abrupturi stancoase, alaturi de paduri, pajisti si fanete. Traseul spre Piatra Cetii nu este un traseu foarte cunoscut, cea mai cunoscuta arie de aici fiind Cheile Rametului.

Masivul Piatra Cetii este considerat unul din cele mai improsinante masive care se regasesc in masivele muntilor Trascau.

Alaturi de Cheile Tecsestilor, Piatra Cetii prezinta dificultati din punct de vedere al accesului, spre deosebire de restul cheilor aflate pe vaile de dimensiuni mai mari din apropiere, precum Cheile Rametului, Cheile Manastirii si Cheile Intregalde, Cheile Gladitei si Turcului. Cheile au fost sapate in calcare, sub forma de ace, turnuri sau mase de grohotis si sunt inconjurate de o bogata vegetatie, conturata de padurile de fag, gorun, mesteacan sau pin. Un alt obiectiv ce poate fi vizitat este Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise.

Este o arie deosebit de pitoreasca, ce ii invita pe turisti la relaxare si la petrecerea timpului in aer liber.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>