Cheile Cibinului

atractii naturale chei obiective turistice judetul sibiu

 

Cheile Cibinului

Cheile Cibinului sunt situate in Masivul Cindrel, in Carpatii Meridionali. Contrar numelui pe care il poarta, Cheile Cibinului nu trimit la cursul de apa Cibin, ci la un afluent al acestuia, Raul Mare, intinzandu-se pe o lungime de 2 km.

Album foto Cheile Cibinului

Harta zonala Cheile Cibinului

Descriere Cheile Cibinului

Cheile Cibinului se afla la altitudinea de 850 metri si au fost formate din sist cristalin, pe un relief de tip glaciar, intr-o zona montana superba.

Pentru a accesa Cheile Cibinului, cea mai utilizata ruta este din DN 1, pe traseul SibiuSebes. Trecand prin localitatea Cristian, se observa indicatorul pe fond albastru ce face trimitere spre Gura Raului. Urmand in continuare ruta, turistii vor putea vizita Biserica fortificata din Cristian. Trecand prin Orlat, se intra in Gura Raului, o zona deosebit de pitoreasca, una din cele mai vechi asezari romanesti, situata pe Valea Cibinului. Trecand de Barajul Gura Raului, mergand pe malul drept al lacului pana se ajunge la coada acestuia, se urmeaza drumul care duce la Cabana Craciuneasa, intalnind firul Raului Mare, ce a format Cheile Cibinului. Acestea se termina la confluenta dintre Raul Mare si Raul Daneasca, rau care duce spre Paltinis.

Starea drumului este foarte buna, perfecta pentru strabaterea acestor chei. Cheile Cibinului ofera un peisaj superb, chiar spectaculos, prin bogatia culorilor si a diversitatii naturale. Un obiectiv inedit care se gaseste la aproximativ un km de la intrarea pe chei este cel mai inalt brad din tara noastra, care depaseste varsta de 500 de ani.

In zona sunt numeroase obiective turistice care cer vizitate, Muntii Cindrel ofera o varietate spectaculoasa de obiective, trasee si peisaje superbe. De aici se pot vizita oricare din cele 18 localitati din Valea Sibiului, printre care Gura Raului, Poiana Sibiului si Orlat. De asemenea, iubitorii sporturilor de iarna pot accesa partia care se intinde pe o suprafata de 500 de metri, Partia Trecatoarea lupilor. Manastirea Orlat este recomandata vizitarii, localizata in mijlocul unei privelisti de neegalat. Una din cele mai inalte statiuni montane, Statiunea Paltinis, aflata la 1440 metri altitudine poate fi accesata luand ca punct de plecare acest loc.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>