Cheile Garlistei – Muntii Aninei

atractii naturale chei cheile garlistei muntii aninei parcul national semenic pestera cu apa rezervatii naturale

 

Cheile Garlistei

Cheile Garlistei se manifesta pe suprafata de 517 hectare, avand altitudinea maxima de aproximativ 690 metri, fiind situate in Muntii Aninei. Zona cheilor s-a dezvolt intre localitatile Anina si Garliste, fiind intretaiate de raul Garliste. Cheile Garlistei apartin de Parcul National Semenic – Cheile Carasului, cunoscut ca o rezervatie mixta de tip forestier, geomorfologic si geologic.

 Album fotoCheile Garlistei – Muntii Aninei

Harta zonala Cheile Garlistei – Muntii Aninei


Descriere Cheile Garlistei – Muntii Aninei

Cheile Garlistei se intind pe o suprafata de cca. 9 km, avandu-si inceputul la distanta de 4 km dupa iesirea din Anina. Acestea se termina cu 1 km inainte de intrarea in satul Garliste.

Cheile Garlistei reprezinta un spectacol natural prin natura salbatica impodobita cu pereti calcarosi protejati de vegetatia care se inalta din apele paraului.

Intregul traseu de la Anina pana la Cheile Garliste este semnalizat cu punct rosu si poate fi observat inca de la iesirea din cartierul Schlucht.

Timpul alocat parcurgerii acestui traseu este de circa trei ore si jumatate, unde cheile impresioneaza prin versantii calcarosi abrupti, turnurile su hornurile calcaroase.

Se pleaca din Anina, pe un drum forestier care derptat devine o poteca, pe alocuri sapata in stanca, iar in alte parti este barata de copaci cazuti sau acoperiti cu mari mase de grohotis.

Turistii care se afla in zona si sunt dornici de a vizita si alte monumente pot accesa Cleantul Cerbilor, alaturi de Pestera Galatiului, Pestera cu Apa, cunoscuta drept pestera cea mai lunga din aceasta zona. O parte importanta a cheilor, ce ofera o panorama impresionanta se afla intre Cleantul Gherii si Dealul Moghila.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>