Cheile Intregalde

atractii naturale chei obiective turistice judetul alba

 

Cheile Intregalde

Cheile Intregalde reprezinta o arie protejata ce prezinta interes national, aflata in zona Intregalde, mai exact, pe teritoriul satului Modolesti.

Album foto Cheile Intregalde

Harta zonala Cheile Intregalde

Descriere Cheile Intregalde

Rezervatia se intinde pe suprafata de 25 de hectare si se desfasoara un relief impresionant, cu un caracter pitoresc, ce prezinta numeroase abrupturi, creste ascutite, dar si tunuri care dau un aspect deosebit intregii zone. Cheile sunt incluse in suita de chei care traverseaza masivul culmii CiumernaBedeleu, masiv aflat in partea vestica a Muntilor Trascaului.

Cheile Intregalde se intind pe suprafata de 1,5 km, indreptandu-se in directiile nord-vest-sud-est. Cheile au fost declarate rezervatie naturala datorita panoramei, dar si caracterului geografic. Aici se intalnesc nenumarata plante rare, printre care enumeram si floarea de colt, care se afla la cea mai joasa altitudine din Europa, la 600 de metri.

Iubitorii de natura care doresc sa viziteze zona pot accesa DN 1 Alba IuliaAiud, pana in Galda de Jos, unde poate fi urmat DJ 107K, din satul Modolesti, pana in Mogos. Drumul spre Cheile Intregalde este fascinant, acesta serpuind lin printre stanci, ajungand la un moment dat sa treaca prin mijlocul cheilor.

Iubitorii de natura pot accesta intreaga suita de chei care serpuiesc prin masiv, printre care Cheile Caprei, Cheile Runcului, sau Piatra Cetii.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>