Cheile Lotrisor – Parcul National Cozia

atractii naturale chei obiective turistice judetul valcea parcul national cozia

 

Cheile Lotrisor

Cheile Lotrisor se afla in Parcul National Cozia din lantul Carpatilor Meridionali, la o altitudine ce masoara in jur de 515 metri si impreuna cu un alt obiectiv turistic natural de aici, Cascada Lotrisor reprezinta un adevarat spectacol al naturii.

Album foto Cheile Lotrisor

Harta zonala Cheile Lotrisor

Descriere Cheile Lotrisor

Aflata la doar 6 km de Statiunea Caciulata, aceasta zona mai putin cunoscuta poate oferi turistilor privelisti incantatoare. Drumul catre obiectiv, este accesibil cu masina, avand o lungime de aproximativ 2 km si jumatate, pe toata distanta pe care se desfasoara cheile spectaculoase create de Paraul Lotrisor in straturile sisturilor cristaline din muntii de aici. Tocmai tipul rocilor dure pe care apele le-au erodat fac ca aceste chei sa fie deosebite in comparatie cu restul cheilor care sunt create in roci moi, sedimentare si calcaroase.

De-a lungul traseului forestier, turistii intalnesc si minunata Cascada a Lotrisorului, ce are o cadere de aproximativ 30 de metri si al carei zgomot le taie rasuflarea. Aceasta nu este o cascada naturala, ea fiind formata de mana omului, prin anii 1970 – 1971 de muncitorii care au construit drumul forestier de pe Valea Lotrisorului.

Drumul forestier care se desfasoara de-a lungul Cheilor Lotrisorului este continuat de un alt traseu care se deschide printr-o cale, pe partea stanga a traseului Lotrisorului. Acesta conduce spre Manastirea Frasinei, renumita pentru faptul ca aceasta este singurul lacas sfant in care femeile nu au voie sa intre.

Ca urmare a pozitiei pe care o ocupa pe Valea Oltului, imprejurimile Cheilor Lotrisorului ofera o multime de obiective turistice aflate la distante foarte mici de aceasta zona. Sunt prezente in apropiere unele dintre cele mai importante obiective religioase: Manastirea Cozia, Manastirea Turnu, Manastirea Ostrov si unele dintre cele mai importante statiuni balneoclimaterice: Statiunea Calimanesti sau Statiunea Caciulata.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>