Cheile Madei

atractii naturale chei obiective turistice judetul hunedoara

 

Cheile Madei

Cheile Madei desemneaza o arie naturala protejata de lege, de interes national, ce se desfasoara intr-o pitoreasca regiune a judetului Hunedoara. Acestea se intind pe o lungime de aproape 2 km si jumatate, pe suprafata Muntilor Metaliferi, fiind create in masivele de aici de apa Raului Balsa, ce desparte Dealul Plesa Mare si Dealul Dosu.

Album foto Cheile Madei

Harta zonala Cheile Madei – Muntii Metaliferi

Descriere Cheile Madei

Situate in apropierea satului cu acelasi nume, la mai putin de 20 km mai sus de Baile Geoagiu, Cheile Madei au ramas mai putin cunoscute si explorate de catre publicul larg, natura pastrandu-si aici frumusetea ei pura. Intreaga suprafata a cheilor a fost inclusa intr-o rezervatie naturala desfasurata pe aproximativ 10 hectare, datorita peisajelor naturale si a calcarelor jurasice ale masivelor de aici, ce au o importanta valoare speologica. Foarte importanta este si flora acestei rezervatii, reprezentata de specii rare de plante, precum laleaua pestrita sau jalesul.

Frumusetea cheilor poate fi descoperita la pas, urmand un traseu ce le strabate in totalitate. Acesta poate fi parcurs numai in sezonul cald, atunci cand albia raului nu este foarte umflata si se recomanda o atentie sporita, avand in vedere ca zona este populata cu vipere cu corn. Traseul incepe putin mai sus de Satul Mada si se termina undeva in dreptul Satului Balsa. De-a lungul traseului pot fi admirate panorame incantatoare specifice zonelor montane, iar undeva la jumatatea traseului ce strabate cheile se poate vedea tasnind dintr-o stanca masiva un izbuc de apa minerala, ce nu ingheata iarna.

Zona Cheilor Madei reprezinta o alternativa perfecta pentru o vacanta linistita, acest loc parand rupt de lume si de viata tumultoasa cotidiana, Din loc in loc, in regiunea cheilor se gasesc si mici poienite unde doritorii pot campa.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>