Cheile Minisului – Muntii Aninei

atractii naturale cascada bigar chei izbucul bigar muntii aninei

 

Cheile Minisului

Pe cursul raului Minis se gasesc Cheile Minisului, o formatiune de tip chei din Muntii Aninei. Cheile se afla intre Orasul Anina si comuna Bozovici, putand fi accesate in orice moment de turisti. Acestea au fost impartite in cateva sectoare si sunt strabatute de drumul national 57B.

Album foto Cheile Minisului – Muntii Aninei

Harta zonala Cheile Minisului – Muntii Aninei

Descriere Cheile Minisului – Muntii Aninei

Obiectivele principale de interes turistic sunt Cascada si Izbucul Bigarului, Pestera Ponor-Plopa, Pestera Hotilor, Pestera cu Aburi, Pestera cu Oase (aici au fost descoperite oase foarte vechi ale omului preistoric), lacul de acumulare de pe Valea Minisului (numit si Lacul Cerbu sau Lacul Gura Golambului), Pestera Buhui si Lacul Buhui.

Accesul in chei se face din orasul Anina. Ele se desfasoara pe o lungime de 14 km si sunt formate din trei sectoare principale: Cheile Minisului (primul sector), Cheile Poneascai (al doilea sector), Cheile Bigarului (ultimul sector).

Cheile Minisului fac parte din Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, dar nu sunt incluse in nicio rezervatie naturala. Izbucul Bigar si Cascada Bigar sunt incluse in Rezervatia Naturala Bigar. Cheile Minisului reprezinta o zona carstica de mare interes fiind renumite si pentru marmitele formate de vartejuri.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. Botos Marius
  2013-01-25
  19:29:18

  Buna Ziua !
  Sunt din Judetul cluj,si vreau sa fac o excursie cu bicicleta in sud,as vrea sa vizitez cascada minisului....Imi puteti spune la ce distanta de Soseaua principala se afla ? si daca este ceva alee ,trotuar,poteca.....cum se poate ajunge acollo, cu bicicleta pot merge ? Multumesc !

   
 2. Turonian
  2011-02-25
  19:39:48

  Cheile Minişului nu se întind între localităţile Anina şi Bozovici, ci sunt situate aproximativ între cele două localităţi. Cuprind 4 sectoare, trei dintre acestea fiind străbătute de DN 57B.
  Lacul de acumulare Gura Golumbului se află în Valea Minişului (atenţie: există şi localitatea Valea Minişului situată câţiva km în amonte de Gura Golumbului) în bazinetul cu acelaşi nume.
  Cheile Minişului fac parte din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, dar nu sunt incluse în vreo rezervaţie naturală. Izbucul Bigăr şi Cascada Bigăr sunt incluse în Rezervaţia Naturală Bigăr.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>