Cheile Rametului

atractii naturale chei muntii trascau obiective turistice judetul alba

 

Cheile Rametului

Cheile Rametului se se numara printre cele mai renumite obiective turistice de pe teritoriul judetului Alba, fiind un obiectiv turistic natural protejat de lege, declarat rezervatie naturala, ce se intinde pe o suprafata de 150 hectare. Localizate mai exact in partea estica a Muntilor Trascaului, pe cursul mijlociu al Vaii Geoagiului, aceste chei reprezinta o adevarata incantare pentru ochii turistilor ce aleg sa descopere frumusetea acestor plaiuri transilvanene.

Album foto Cheile Rametului

Harta zonala Cheile Rametului

Descriere Cheile Rametului

Cei care doresc sa viziteze acesta pitoreasca regiune a Rametului trebuie sa stie ca accesul catre aceasta locatie se realizeaza foarte usor, urmand traseul drumului national DN 7, din Alba Iulia pana in localitatea Teius, punct din care se desprinde drumul judetean DJ750 C, ce trebuie urmat pana la destinatie. Inca de la intrarea in Cheile Rametului, turistii au posibilitatea de a face un popas la Manastirea Ramet, unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult din intreaga regiune a Transilvaniei. In imediata apropiere manastirii se gaseste si Cabana Ramet, unde exista posibilitatea de cazare.

Cei mai putini pretentiosi, iubitori de natura, trebuie  sa stie ca au posibilitatea de a campa pe marginea raului. Desi locul nu beneficiaza de amenajari speciale in acest scop, acest lucru nu reprezinta un impediment pentru numarul mare de turisti care campeaza aici in fiecare sezon cald. Mai departe, drumul se continua printre peretii inalti si salbatici ai cheilor, peisajele fiind dominate de numeroase forme carstice, reprezentate de doline, pesteri si creste acoperite de o vegetatie bogata, reprezentata de paduri si pajisti intinse. Nu exista inca nu traseu special amenajat care sa strabata in intregime cheile, din aceasta cauza fiind recomandat ca acesta sa fie parcurs doar atunci cand vremea permie aventurarea pe un astfel de teritoriu, plin de obstacole. Cei care se aventureaza la drum nu vor avea regrete, inrucat au posibilitatea de a admira de-a lungul intregului traseu al cheilor o serie de peisaje inedite.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Marius
    2013-02-16
    14:38:53

    Am fost aici, in urma cu vreo 4 ani, de 1 mai, a fost superb, am fost cu cortul. Am urmat traseul montan si apoi ne-am intors pe albia raului, a fost superb! Va recomand!

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>