Cheile Sighistelului

atractii naturale canion chei muntii apuseni muntii bihorului obiective turistice judetul bihor

 

Cheile Sighistelului

Cheile Sighistelului se desfasoara in partea superioara a Vaii Sighistelului, intinzandu-se pe o lungime ce masoara aproximativ 350 – 400 de metri, intr-o zona pitoreasca din partea sud vestica a Muntilor Bihor.

Album foto Cheile Sighistelului

Harta zonala Cheile Sighistelului

Descriere Cheile Sighistelului

Atat cheile, cat si in intreaga Vale a Sighistelului pot fi strabatute urmand un traseu turistic marcat cu triunghi albastru, a carui lungime totala este de aproximativ 12 km. De-a lungul acestui traseu, ce poate fi parcurs indiferent de perioada anului, se intalnesc numeroase fenomene carstice, printre care se numara pesteri, vai adanci si abrupturi.

Cheile Sighistelului, denumite si Canionul Sighistelului, impresioneaza prin salbaticia peisajelor, dominate de prezenta cursului rapid al apei ce si-a croit drumul printre stancile de aici si de padurile si plantele dese din imprejurimi. Din loc in loc se intalnesc si mici cascade si treceri stramte, asemanatoare unor canioane, care fac deliciul tuturor turistilor pasionati de acest tip de atractii turistice.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>