Cheile Somesului Cald – Muntii Apuseni

atractii naturale chei muntii apuseni muntii bihor

 

Cheile Somesului Cald

Cheile Somesului Cald reprezinta o atractie naturala cunoscuta din zona carstica a Platoului Padis, una dintre cele mai pitoresti regiuni din regiunea Muntilor Bihor. Aici, apele Somesului Cald au sculptat in masivele calcaroase doua sectoare de chei, care prezinta de-a lungul lor formatiuni carstice impresionante.

Album foto Cheile Somesului Cald

Harta zonala Cheile Somesului Cald – Muntii Apuseni

Descriere Cheile Somesului Cald

Desfasurate pe aproximativ 3 km, cheile s-au format pe cursul superior al raului, fiind dominate de prezenta unor abrupturi impresionante, ce masoara mai mult de 100 metri inaltime. Prima portiune a cheilor se desfasoara pe o lungime destul de mica, la iesirea raului din Cetatea Radesei, o pestera incantatoare, iar cea de-a doua portiune se intinde pe o lungime de aproape 2 km, intre Poiana Radesei si Abruptul Capitei.

Intregul traseu al Cheilor Somesului Cald este destul de greu de parcurs in totalitate, atat datorita lungimii pe care se intind cheile, cat si datorita denivelarilor si a portiunilor abrupte ce caracterizeaza aceasta intreaga zona. Tot efortul este insa recompensat de frumusetea cascadelor, a pesterilor, canioanelor si a punctelor de belvedere inalnite pe parcursul cheilor.

Traseul ce strabate Cheile Somesului Cald este marcat cu Punct Rosu si poate fi urmat si iarna, insa cu greu, din cauza zapezii si a ghetii, care fac foarte grea deplasarea printre abrupturile din zona.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>