Cheile Tisitei – Vrancea

atractii naturale chei obiective turistice judetul vrancea

 

Cheile Tisitei

Cheile Tisitei constituie o cunoscuta atractie a judetului Vrancea, desfasurandu-se de-a lungul cursului inferior si mijlociu al Raului Tisita. Acestea fac parte dintr-o arie protejata de lege, incadrandu-se in suprafata rezervatiei naturale de tip mixt: Rezervatia Naturala Tisita.

Album foto Cheile Tisitei

Harta zonala Cheile Tisitei – Vrancea

Descriere Cheile Tisitei

Peisajele intalnite de-a lungul intregii vai a Tisitei sunt incantatoare, fiind alcatuite dintr-o combinatie inedita intre forme variante de relief: vai adanci si inguste, cu aspect de canion si mici depresiuni. Cheile Tisitei sunt situate foarte aproape de Statiunea Lepsa, iar accesul catre aceasta zona se realizeaza foarte usor pe drumul national DN 2D, care face legatura intre Focsani si Targu Secuiesc. Din Lepsa, exista un drum forestier care se intinde pe tot cursul raului, oferind de-a lungul intregului sau traseu panorame dominate de vai stancoase, strajuite de paduri dese, ce se inalta semet de o parte si de alta a cheilor.

Strabatut in trecut de o cale ferata, acest lung sector de chei prezinta si in prezent cateva poduri de ciment, tunele si terasamente, ce au rezistat in timp aici. Frumusetea si salbaticia peisajelor intalnite de-a lungul intregii vai sunt completate de atmosfera linistita, extrem de apreciata de turistii care sosesc aici pentru a petrece cateva clipe de liniste in mijlocul naturii, in forma ei pura. Apele raului au sculptat in Valea Tisitei forme inedite, ce ii confera acesteia aspectul unui canion. Pe toata intinderea rezervatiei, aceste canioane, cu praguri si repezisuri, alterneaza cu lunci si mici bazine depresionare, dand nastere unui cadru natural de o mare frumusete. Cele mai cunoscute puncte din intreaga rezervatie sunt: Rapa Caprei, Altarul Tisitei, Peretele Porcului sau Sfinxul Tisitei. Peisajele sunt completate cu succes de flora specifica, ce reuneste mai multe plante rare, ocrotite de lege, precum: papucul doamnei, barba ungurului, tisa sau floarea reginei. Acest minunat colt al naturii nu poate decat sa ne bucure ca avem astfel de locuri pe meleagurile noastre mioritice.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. V. Melinte
  2013-02-22
  02:15:00

  Trecând peste statutul de *Stațiune* la care râvnește, Lepșa este un loc în care îți poți încărca bateriile.
  Nu trebuie uitată Cascada Putna sau Mănăstirea din localitate.
  http://www.youtube.com/watch?v=uQHG_xLHojM este un filmuleț care te poate convinge că se merită.
  În viitorul apropiat voi pune unul în care să apară și cascada Putna.

   
 2. ari
  2012-07-24
  16:24:26

  zona asta nu are promovare, la fel ca si Cheile Nerei si cate alte locuri frumoase, daca am promova turismul cum trebuie nu am mai muri de foame

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>