Cheile Zugrenilor

atractii naturale chei rezervatie geologica rezervatii naturale

 

Cheile Zugrenilor

Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile ZugreniPietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.

Harta zonala Cheile Zugrenilor

Descriere Cheile Zugrenilor

Vegetatia de tip lemnos este puternic reprezentata de molid, paltin de munte, ulm de munte, tei, plop tremurator, scorus si mesteacan.

Pe suprafata Cheilor Zugrenilor se gasesc numeroase vartejuri, repezisuri, alaturi de ochiuri adanci de apa. De asemenea, stancile cu forme bizare sunt atractii principale in aceasta zona, precum Coltul Acrii, Piatra lui Osman, Grindul Puscatei, Rapa Scara si Stanca Coifului. Rezervatia se intinde pe suprafata de 159,10 ha.

Aici se gaseste o planta unica in lume, ce poarta denumirea de Pietrosia levitomentosa.

Zona este cunoscuta si frecventata de turisti datorita cabanei Zugreni, care este amplasata pe o insula inconjurata de raul Bistrita si care este un loc de unde pornesc mai multe trasee turistice spre RarauGiumalau, respectiv Muntii Bistrita.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>