Comuna Barnova – Iasi

barnova iasi localitati localitati turistice

 

Comuna Barnova este situata la limita sudica a teritoriului administrativ al municipiului Iasi, fiind legata de acesta printr-un drum modernizat. In afara municipiului Iasi, comuna se învecineaza la est cu comunele Tomesti si Schitu Duca, la sud cu Dobrovat si la vest cu Ciurea. In componenta acestei comune intra satele: Barnova, Cercu, Paun, Pietrarie, Todirel si Visani. Legatura între aceste comune si municipiul Iasi ca si legaturile dintre ele se realizeaza pe drumul national 24 din care se ramifica drumul comunal 30 (spre Visani, Cercu, Barnova), drumul judetean 247 (spre Bârnova) si drumul judetean 248D (spre Pietrarie si Paun).
Incepand din aprilie 2004, comuna Om du klikker deg inn blant spilleautomatene oppe i menyen sa er det bare a velge og vrake til du finner en favoritt. Barnova face parte din Zona Metropolitana Iasi.

Album Foto Comuna Barnova

Harta Zonala Comuna Barnova

Descriere Comuna Barnova
Istoria comunei Barnova este strans legata atat de istoria Manastirii Barnova cat si a celorlalte biserici si schituri de pe aceste meleaguri. Prima atestare documentara a existentei pe aceste teritorii a unei asezari omenesti apare odata cu prima atestare a fiintarii unei manastiri.
Primul domnitor moldovean care a ctitorit o biserica de lemn pe aceste locuri a fost domnitorul Ieremia Movila in anul 1603.
In anul 1927 Barnova devine centru de comuna.
Fiind la doar 3 km de orasul Iasi, in coasta Codrilor Iasilor, in ultimii ani, aici s-a dezvoltat un adevarat cartier rezidential, zona fiind tot mai ocupata cu vile sau simple case.

Obiective turistice:
* Manastirea Barnova – monument istoric, ctitorie din sec. XVII a domnitorilor Miron Barnovschi-Movila (1629) si Eustatie Dabija, cu turn clopotnita si zid de incinta. Aici este inmormantat domnitorul Eustratie Dabija.
* Biserica Sfantul Ioan Botezatorul din Barnova – ctitorita de catre omul politic Ion Inculet (1884-1940), care a fost presedintele Sfatului Tarii din Basarabia si care-i serveste acestuia de necropola.
* Casa memoriala Ion Inculet din Barnova cu biserica si parcul dendrologic
* Schitul Tarata
* Rezervatia geologica si paleontologica Repedea


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>