Localitatea Cacica

cacica localitati localitati turistice obiective turistice judetul suceava

 

Localitatea Cacica

Localitatea Cacica este o importanta asezare de pe plaiurile sucevene, fiind amplasata in partea centrala a judetului Suceava, intr-o mica depresiune de la poalele Obcinei Mari, al carei nume il poarta. Tinand seama de frumusetea peisajelor pitoresti si de potential turistic de care se bucura, Localitatea Cacica se claseaza printre cele mai importante asezari bucovinene, reprezentand in acelasi timp o destinatie turistica reprezentativa pentru aceasta intreaga regiune a Bucovinei istorice.

Album foto Localitatea Cacica

Harta zonala Localitatea Cacica

Descriere Localitatea Cacica

Accesul catre aceasta zona se realizeaza foarte simplu, Cacica fiind localizata la o distanta de aproximativ 17 km de Orasul Gura Humorului si aproape 30 km de Orasul Suceava. In ceea ce priveste istoria Localitatii Cacica, documentele existente atesta existenta unei asezari umane in acest spatiu inca din perioada secolului al XV-lea, de pe vremea domnitorului Alexandru cel Bun. Mai mult, in urma numeroaselor cercetari arheologice desfasurate aici, au fost scoase la iveala dovezi conform carora spatiul a fost locuit inca din epoca neolitica si epoca bronzului. Tot aici, pe Dealul Troian, au fost descoperite obiecte si vestigii dacice din timpul etnogenezei poporului roman. Importante descoperiri arheologice au avut loc si in anul 1989, in urma carora s-a ajuns la concluzia ca la Cacica a existat una din cele mai vechi exploatari de sare recristalizata din saramura de pe intregul continent european.

Din punct de vedere etimologic, numele localitatii provine de la termenul polonez “kaczika“, tradus prin “rata“, denumire ce sugereaza cel mai probabil faptul ca zona era populata de numeroase rate salbatice, ce traiau in stufarisul mlastinilor de aici. Pe langa posibilitatea de a admira peisaje naturale a caror frumusete nu poate fi contestata, turistii sositi la Cacica pot vizita si alte atractii turistice reprezentative ale acestei zone. Una dintre cele mai importante si vizitate locatii este fara dar si poate Salina Cacica, unica prin faptul ca galeriile sale au fost sapate de mana, fara nici un utilaj. Un alt cunoscut obiectiv turistic este Biserica Romano Catolica din Cacica, cunoscuta si sub numele de Basilica Minor, construita in anul 1904. Pe teritoriul Localitatii Cacica, in Satul Pirtestii de Sus, se gaseste si fostul schit de lemn al Manastirii Humor.

Datorita potentialului de care dispune, Cacica are capacitatea de a-i impresiona negresit pe cei ce sosesc aici, prin diversitatea peisajelor naturale, dominate de coline domoale, bine impadurite, ce dau nastere unui mediu propice pentru o vacanta odihnitoare. Aspectul rustic este cel care defineste cel mai bine aceste minunate meleaguri moldovenesti, al caror farmec il reprezinta negresit capitele de fan adunate de pe campurile intinse si asezarile construite dupa modelul arhitectural autohton. Cadrul natural linistit de aici, cat si prezenta Salinei Cacica, fac din aceasta localitate o locatie potrivita pentru tratarea diverselor afectiuni, precum cele ale aparatului respirator, reumatismul, surmenajul fizic sau psihic.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Scott Saturn
    2014-02-04
    21:21:51

    Eu doar pot sa felicit pe toti Localnici si autoritatile Locale din Cacica pentru curatenia si frumuseta naturala a comunei,am observat la intrare in Com Cacica este si fotografia Comunei alaturar cu numele,un lucru de respect,,Sa fiti iubiti,, o sa vizitam zona dv la primavara,, cu sinceritare si respect,Scott

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>