Cota 1400 – Muntii Bucegi

muntii bucegi obiective turistice diverse obiective turistice judetul prahova

 

Cota 1400

Cota 1400 se numara printre cele mai cunoscute obiective turistice din zona montana de la noi din tara. Aflata la 10 km de Sinaia, la capatul unui drum asfaltat, Cota 1400 reprezinta principala cale de acces spre Cota 2000, de unde, mergand pe Platoul Bucegilor spre Masivul Caraiman, pot fi vizitate celebrele monumente naturale, Babele si Sfinxul, Varful Furnica si Varful cu Dor, dar si Cabana Miorita, Cabana Varful cu Dor si Cabana Piatra Arsa.

Album foto Cota 1400 – Muntii Bucegi

Harta zonala Cota 1400 – Muntii Bucegi

Descriere Cota 1400 – Muntii Bucegi

Pana la Cota 1400 se ajunge cu telegondola, telecabina, cu masina sau pe jos, desi zona este populata de ursi, avand sanse sa ii intalniti pe drum. De aici se poate urca la Cota 2000 prin aceleasi mijloace: telescaunul, telecabina sau chiar pe jos vara. Peisajul este superb, de nedescris, conturand intreaga panorama a orasului Sinaia.

Pentru iubitorii sporturilor de iarna aici a fost deschisa o partie ce leaga Cota 1400 de Cota 1000, denumita Partia Noua. In apropriere de Cota 1400 se afla Cabana Valea cu Brazi (1500 metri altitudine) dar si Schitul Sfanta Ana.

Un obiectiv mai aparte in zona este Partia de Bob de la Sinaia, care este dezafectata de o lunga perioada de timp, insa reprezinta un punct de interes pentru turistii curiosi, aceasta partie fiind si singura din tara.

Turistii care aleg sa innopteze la aceasta altitudine se pot caza la Hotelul Cota 1400, un loc ideal pentru iubitorii de natura si de confort.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>