Creasta Cocosului – Muntii Gutai

atractii naturale creasta cocosului gutai muntii gutai

 

Creasta Cocosului

Creasta Cocosului este o rezervatie naturala care se afla in Muntii Gutai, la circa 30 km nord de orasele Baia Mare si Baia Sprie in judetul Maramures. Denumirea este data de localnici datorita aseamanarii crestei privite dintr-un anumit unghi cu o creasta de cocos.

Album foto Creasta Cocosului – Muntii Gutai

Harta zonala Creasta Cocosului – Muntii Gutai


Descriere Creasta Cocosului – Muntii Gutai

Rezervatia se intinde pe suprafata de 50 de ha, fiind situata la altitudinea medie de 1200 metri. Cel mai inalt punct atinge inaltimea de 1450 metri.

Creasta Cocosului este de fapt o grupare de stanci ascutite ce au luat o forma crenelata intinzandu-se pe o lungime de 200 de metri in directia NV – SE.

Intreaga creasta s-a format din roci vulcanice, care au rezultat in urma eruptiilor cu caracter exploziv.

Monumentul natural se prezinta sub diverse forme, in functie de pozitia privitorului. Pentru a accesa Creasta Cocosului se poate porni din Pasul Pintea Viteazul, aflat in apropiere, pe soseaua DN 18, care leaga Sighetu Marmatiei si Baia Mare.

Stancile de aici pot fi admirate inca de la distante foarte mari dinspre Tara Maramuresului, Creasta Cocosului reprezentand un veritabil punct de belvedere.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Rosu Mircea
    2010-06-18
    04:51:02

    Punctul cel mai inalt este Vf.Gutai,iar Creasta este la 1395m!

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>