Delta Bucurestiului – Lacul Vacaresti

atractii naturale delta naturala obiective turistice bucuresti

 

Delta Bucurestiului - Lacul Vacaresti

Delta Bucurestiului din Lacul Vacaresti, reprezinta o arie naturala ce masoara 190 hectare, formata pe teritoriul capitalei si cuprinsa intre Calea Vacaresti, Soseaua Oltenitei, Soseaua VitanBarzesti si Splaiul Dambovitei. Aceasta insula salbatica a Bucurestiului urmeaza sa fie declarata parc natural, in scopul protejarii elementelor naturale si a ecosistemelor ce s-au dezvoltat aici.

Album foto Delta Bucurestiului – Lacul Vacaresti

Harta zonala Delta Bucurestiului – Lacul Vacaresti

Descriere Delta Bucurestiului – Lacul Vacaresti

Acest spatiu natural intens mediatizat a luat nastere pe locul in care a existat in trecut o groapa de gunoi, pe locul careia, pe vremea cand se afla la putere, Nicolae Ceausescu dorea sa amenajeze Lacul Vacaresti. Constructia sistematizata de fostul dictator facea parte dintr-un proiect mai amplu, din care a facut parte si amenajarea Lacului Morii, conceput pentru a feri capitala de inundatii. Lucrarea prevedea alimentarea cu apa a lacului din Raul Dambovita, insa aceasta idee a sfarsit prin a fi doar unul dintre numeroasele proiectele nefinalizate incepute pe vremea comunismului, din cauza costurilor mult prea ridicate si a debitului prea mic al cursului de apa. O posibila solutie pentru terminarea proiectului ar fi alimentarea lacului cu apa din Raul Arges, la fel cum se intampla cu Lacul Mihailesti, unde apa este transportata de la aproximativ 27 km distanta.

Intreaga arie naturala care a luat nastere in zona Lacului Vacaresti este inedita tocmai datorita peisajelor naturale si a faunei neobisnuite pentru un oras mare si aglomerat ca Bucurestiul, un astfel de loc si asemenea peisaje intalnindu-se doar in Delta Dunarii. Traiesc aici numeroase specii de pasari, peste 90, printre care se numara pesti, amfibieni, reptile, dar si o serie de plante rare, ce dau un farmec aparte locului. Desi a fost obtinut avizul Academiei Romane, fiind necesara hotararea definitiva a Guvernului, se pare ca declararea acestei arii protejate se lasa asteptata. Acest lucru nu poate decat sa ne dezamageasca, avand in vedere ca toti asteptam cu sufletul la gura declararea oficiala a celui mai mare parc natural din Romania, unic in Europa prin natura, modul de formare si prin amplasamentul sau.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. cetatean
    2013-07-12
    21:14:26

    zona este plina de caini, si de persoane dubioase Continuati sa mintiti la fel cum s-a intamplat cu broastele din Fantanele - le-ati mancat pe toate si acum le mestecati pe cele din vacaresti

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>