Festivalul Bujorul de Munte – Gura Raului

festival festivaluri obiceiuri populare obiective turistice judetul sibiu

 

Festivalul Bujorul de Munte

Festivalul Bujorul de Munte, eveniment cultural, bazat pe traditie si obiceiuri romanesti, este unul din cele mai importante momente din punct de vedere al spiritului patriotic. Desi nu a are o vechime foarte mare, festivalul fiind sustinut de zece ani, acesta a avut un impact puternic asupra iubitorilor de obiceiuri si traditii romanesti.

Festivalul Bujorul de Munte

Ca oricare festival de acest gen, Festivalul Bujorul de Munte nu poate fi sustinut intr-o singura zi. Curiosii se pot bucura de doua zile pline de folclor, voie buna, in cateva cuvinte, romanism propriu-zis.

Festivalul Bujorul de Munte

Prima zi de festival debuteaza cu “cina ca la stana”, iar apoi este sarbatorita cu cantec si voie buna, pe platoul de la Baraj, unde sunt sustinute spectacole mult asteptate de turisti. Ansambluri din toata tara vin sa isi arate iubirea pentru patrie prin spectacolele impresionante pe care le sustin.

Festivalul Bujorul de Munte

In cea de-a doua zi, voia buna incepe chiar de la poarta bisericii, unde sunt intampinate oficialitatile. Apoi, in aval de baraj, se desfasoara spectacolul folcloric specific. Festivalul este un prilej ideal de promovare a valorilor naturale, cat si culturale.

Festivalul Bujorul de Munte

Festivalul este sustinut intr-o zona deosebita, unde se gasesc numeroase locuri pline de istorie, asezate intr-un peisaj pitoresc, la poalele muntilor.

Festivalul Bujorul de Munte

Gura Raului, una din cele mai stravechi asezari romanesti, se afla pe Valea Cibinului, la poalele Muntilor Cindrel, este alegerea ideala pentru sustinerea acestui festival, prin bogatia coloritului, varietatea formelor de relief si a caracterului national specific. Festivalul Bujorul de Munte este o reprezentare a datinilor, credintelor si a conceptiilor specifice poporului roman.

Festivalul Bujorul de Munte


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>